Hlavní obsah

Wenger se může usmívat, hrdina Arsenalu Bendtner zůstává skromný

LONDÝN

V sobotu musel snášet výsměch fotbalových fanoušků celé Evropy, v úterý se smál on. Dánský útočník Nicklas Bendtner dal v utkání proti Portu zapomenout na nešťastný zápas Premier League proti Burnley a hattrickem dovedl svůj Arsenal do čtvrtfinále Ligy mistrů po výsledku 5:0. „Někdy máte dobré dny, jako já proti Portu,“ zůstával skromný. A to i přesto, že se na něj valí chvála z mnoha úst, včetně těch trenérových.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Nicklas Bendtner (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem Emmanuelem Ebouém z branky.

Článek

Wenger však svého mladého svěřence podpořil i po zpackaném zápase s Burnley, v němž měl dvaadvacetiletý forvard velké množství brankových příležitostí, ale míč se mu do brány propasírovat nepodařilo. „Celkově se mi jeho hra líbila. Samozřejmě mě nepotěšilo, že neproměnil své šance,“ prohlásil o víkendu kouč Arsenalu.

Svou důvěru mu dal v úterním odvetném osmifinálovém utkání Ligy mistrů proti Portu znovu. A Bendtner ho nezklamal, když třemi brankami korunoval výborný výkon Rosického a spol. a posunul Kanonýry mezi nejlepších osm týmů v soutěži.

„Jsem za něj rád. V sobotu odehrál dobrý zápas, ale nedokázal proměnit své příležitosti. Dnes vstřelil tři góly z mnohem menšího počtu šancí. Doufám, že mu to dodá touhu pracovat na sobě ještě tvrději,“ prohlásil Wenger po úterním utkání pro The Sun.

Na zápas s Burnley zapomněl

„Každý nevydařený zápas se snažím co nejrychleji hodit za hlavu. A to se mi přesně povedlo po sobotě,“ těšilo Bendtnera. „Dokázal nám, jak se může ve fotbale všechno rychle měnit. Doufám, že mu to dodá potřebnou jistotu,“ hodnotil Wenger.

„Někdy máte dobré dny, jako já proti Portu. Za svůj hattrick jsem šťastný, ale zítra už na to myslet nebudu,“ zůstával skromný útočník, jenž věří, že by se v letošním roce mohlo Arsenalu podařit celou soutěž ovládnout. „Vítězství nám dodalo hodně sebedůvěry. Chceme vyhrát Ligu mistrů. Je to něco, co se nám ještě nikdy nepodařilo,“ dodal.

Francouzský stratég ve službách londýnského týmu byl z předvedené hry svých svěřenců nadšený. „Pokud bych se neusmíval dnes, neusmíval bych se nikdy,“ těšilo Wengera po zápase. „Kontrolovali jsme hru, hráli jsme plynulý fotbal a vydařený start s brzkými brankami nám dal víru,“ pokračoval.

„Osmdesát z devadesáti minut jsme měli zápas ve svých rukou, nastříleli jsme krásné góly a přitom jsme hráli pohledné utkání. Hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli, zvítězili jsme stylově, a to vždy vede k dobrý zítřkům,“ zůstává Wenger jako již tradičně optimistický.

Reklama

Související témata: