Hlavní obsah

Berbatov má šanci dokázat, že za něho Ferguson nevyhodil 30 miliónů zbytečně

Zdeněk PavlisSport.cz

Asi ještě nikdy neměl bulharský legionář ve službách Manchesteru United Dimitar Berbatov větší příležitost dokázat, že Sir Ferguson za něho před půldruhým rokem nevyhodil přes třicet milionu liber oknem, když ho z Tottenhamu kupoval. Večer bude v odvetném osmifinalovém duelu Ligy mistrů na Old Trafford na něm, aby nahradil zraněného Rooneyho a Owena a AC Milán rozstřílel.

Článek

Italové se celé dva týdny chystali na Rooneyho, jenž jim v prvním utkání na San Siru vstřelil dva góly, trenér Leonardo jim do omrzení pouštěl videosekvence  z inkriminovaného střetnutí a referoval, jak střelce Manchesteru United zastavit, Brazilec Ronaldinho dokonce před cestou na ostrovy hlásal, že recept na Rooneyho mají a znají.

„Hrál opravdu neuvěřitelně, všechno se kolem něho točilo, ale jestliže ho v odvetě zastavíme, budeme mít na půl vyhráno. Hlavně nesmíme dovolit, aby přebíral míče v blízkosti naší šestnáctky tak, jako se to stávalo na San Siru před dvěma týdny,“ prozrazoval Ronaldino, co do hráčů trenér Leonardo hustil.

Rána pro Manchester - Rooney je zraněn!

Jenže teď všechno nasvědčuje tomu, že přípravy a manévry kolem Rooneyho byly k ničemu. Kanonýr, který v posledních jedenadvaceti zápasech nastřílel jedenadvacet gólů, si poranil koleno a podle tvrzení trenéra Fergusona na trávník Old Trafford nevyběhne.

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney (vpravo)je zraněný, Ryan Giggs rovněž.foto: Reuters/Phil Noble

„Je to pro nás velká rána, bude nám proti milánskému AC moc chybět. Jeho góly také, ale Berbatov bude mít alespoň příležitost ho zastoupit,“ vypustil pár hodin před zápasem do světa alarmující zvěst Ferguson.

„Blafují, tím jsem si jistý. Rooney nastoupí, protože on je typem bojovníka, který se otřese a ze všech ran vylíže,“ moc této informaci nevěří milánský kouč Leonardo.

Panika jen mezi fanoušky

Zatímco v táboře fanoušků Manchesteru zavládla panika, neboť při dlouhodové absenci Owena se jim zdá ztráta Rooneyho před večerní osmifinálovou odvetou nenahraditelná, trenér i hráči jsou klidní. A nejen proto, že si z Milána přivezli výhru 3:2, která je de facto posouvá už teď mezi osm nejlepších mužstev. Věří totiž bulharskému útočníkovi Berbatovi, kterého fanoušci naopak moc nemusí...

„Má dobrou formu a Rooneyho nahradí,“ je si jistý kouč Ferguson. „Fanoušci mu křivdí. A neprávem, protože on je pro nás tým ohromně důležitý. Stačí sledovat jeho pohyb na hřišti, kilometry, které naběhá, podívat se na klubové statistiky. Teprve až zase získáme titul, ocení i oni to, co „Berba“ pro mužstvo udělal,“ zastává se devětadvacetiletého bulharského legionáře jeho spoluhráč Rio Ferdinand.

„Ať budou hrát s Rooneym nebo bez něho, pro nás se nic nemění. Svou režii, od níž se odvíjí osud celého osmifinále, máme pro Old Trafford nachystanou. Musíme začít stejně dobře jako doma před dvěma týdny a dát podobně rychle vedoucí gól. V tom je naše šance porazit Manchester a postoupit dál,“ hlásal brazilský kouč AC Milán Leonardo.

Reklama

Související témata: