Hlavní obsah

Před odvetou s Chelsea trénoval Mourinho v Miláně. Nepotřebuji zvědavce, vysvětloval

TURÍN

Všechny zvyklosti a stereotypy naboural, jen aby se svým Interem v osmifinálové odvetě Ligy mistrů na Stamford Bridge uspěl. Dokonce i na ostrovech odmítl José Mourinho trénovat, aby snad zvědové z Chelsea neokoukali něco z taktické partitury, kterou na ostře sledovaný úterní duel nachystal. „Chceme se vyhnout zvědavým očím,“ vysvětloval portugalský mág, proč se ještě v pondělí připravovalo jeho mužstvo v Miláně.

Foto: www.chelseafc.com

Portugalský trenér José Mourinho se vrací na Stamford Bridge s milánským Interem.

Článek

Bude to pro kontroverzního Portugalce prestižní utkání, i když sám tvrdí opak. „Jsem profesionál, takže zápas s Chelsea vnímám jako každý jiný,“ trvá Mourinho na tom, že se mu na Stamford Bridge nezvedne hladina adrenalinu v těle víc, než v jiných utkáních.

Mourinho: Nikdo nesvedl to, co já

Manévry, které před odvetou s Chelsea rozpoutal, tomu však nenasvědčují. „Za tři roky jsem jako trenér neprohrál na Stamford Bridge ani jedno utkání a tuhle bilanci nemíním porušit ani tentokrát,“ vzkázal do tábora Blues a současnému trenérovi Carlu Ancelottimu především. To jen proto, aby italskému kouči ve službách Chelsea připomněl, že on si o takovéto šňůře může nechat jen zdát, neboť domácí prohra jeho týmu s Manchesterem City je teprve dva týdny stará.

„Nikdo nezískal v Anglii titul hned první rok, co k mužstvu přišel. Jen já. Proto Stamford Bridge patří mně,“ pokračoval v dráždění protivníka.

„Jenže to všechno je historie. José vyhrál s Chelsea dva tituly, takže je tady samozřejmě ohromně populární, jenže Ligu mistrů s námi nevyhrál. Ancelotti to v minulosti naopak s AC Milán svedl dvakrát, proto ho posloucháme a všichni za ním jdeme. Mourinho, to už je prostě pro Chelsea minulost,“ kontroval německý legionář ve službách Chelsea Michael Ballack.

Nepotřeboval špióny a zvědavé oči

Jenže právě proto se portugalský kouč ve službách milánského Interu chce připomenout. Tím, že v odvetném osmifinále na Stamford Bridge neprohraje a Chelsea z Ligy mistrů vyřadí.

I proto porušil obvyklé zvyklosti a namísto dopolední cesty do Londýna naordinoval svým svěřencům přípravu v tréninkovém centru Interu v Appiano Gentile. „Chci mužstvo připravit mimo dosah zvědavých očí. A navíc soupeř nemusí přece vědět, jak jsou na tom Balotelli a Sneijder,“ vysvětloval Mourinho, proč do Anglie letěl s mužstvem až odpoledne a na tiskovou konferenci před zápasem dorazil jen on a jeden hráč Interu.

„Ostatním postačí, když se s hřištěm seznámí až v úterý,“ věří svému týmu, který bude k odvetě nastupovat s velkou výhodou, neboť první zápas před dvěma týdny vyhrál na San Siru 2:1. „I tak budeme hrát v odvetě na vítězství. Právě to je důvod, proč je můj rekord na Stamford Bridge tak úžasný,“ pravil sebevědomý Mourinho.

Reklama

Související témata: