Hlavní obsah

Necidovo CSKA Moskva si před odvetou v Seville věří. Až neskutečně!

SEVILLA

Rusové si před odvetným osmifinálovým zápasem Ligy mistrů až neskutečně věří. A to přesto, že doma se Sevillou jen remizovali 1:1 a dnes večer nastoupí k odvetě ve Španělsku. „Domácí půda nepředstavuje pro Sevillu vůbec žádnou výhodu,“ tvrdil před utkáním, jež se bude samozřejmě odehrávat ve stínu ostře sledovaného duelu Chelsea-Inter, trenér Necidova CSKA Moskva Leonid Sluckij.

Foto: Denis Sinjakov, Reuters

Tomáš Necid (vpravo) z CSKA Moskva ve svojí největší šanci proti Seville v prvním zápase v Moskvě.

Článek

Kolaps hvězdného Realu Madrid už španělský fotbal zažil a za nic na světě si nechce připustit, že by se z Ligy mistrů měla pakovat i Sevilla a ve hře tak zůstala jen Barcelona.

Historická událost pro Sevillu i Španělsko

„Je to jeden z nejdůležitějších zápasů mého života. Historická událost pro naše mužstvo, město, Andalusii a celé Španělsko,“ přiznával před zápasem, jenž začíná ve 20:45 na Estadio Ramón Sanchez Pizjuán, a který můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz, domácí trenér Manolo Jimenez.

„Zasloužíme si, abychom se ocitli mezi osmi nejlepšími týmy Evropy,“ nechal se slyšet, hned však varoval před silou ruského CSKA Moskva. „Je to velice nebezpečný a silný soupeř, který má ve svém středu spoustu kvalitních hráčů. Z Ruska i z ciziny, neboť i v tom se ruský fotbal hodně mění. My máme ovšem po remíze v prvním zápase a gólu, který jsme vstřelili v Moskvě, lepší výchozí pozici. A i klimatické podmínky by měly nahrávat nám,“ narážel Jimenez na teplotní rozdíly panující v Rusku a Andalusii.

Argumentům se jen smál

Takovéto argumentaci se ovšem kouč Necidova CSKA Moskva Leonid Sluckij jen pousmál. „Že by nás mělo vyvést z míry počasí? Holý nesmysl! Každému fotbalistovi se přece lépe hraje v sedmnácti stupních, jako je tady v Seville, než v mínus osmi, jako je u nás doma. A ani začátek sezóny a menší rozehranost nebude takovým handicapem, jak si soupeř myslí,“ odmítal argumentaci svého španělského kolegy.

„Pravdou ale je, že výsledek 1:1 z prvního zápasu nám nevyhovuje a skóre 0:0, s nímž vstoupíme do odvety, rovněž ne. Musíme útočit a hrát na vítězství,“ naznačil, že vsadí na ofenzívu a sestavu tomu uzpůsobí. Tím se nabízí mladému českému legionáři Tomáši Necidovi šance, že by se mohl na hrotu útoku CSKA objevit.

Sluckij: Se Španěly jsme nikdy neprohráli!

„I pro nás jde o historický zápas a první příležitost dostat se mezi osm nejlepších mužstev Ligy mistrů, a i kdybychom měli na hřišti zemřít, budeme o svou šanci bojovat,“ připomněl ruský kouč, že se jeho tým vůbec poprvé probojoval do osmifinále Champions League a poprvé se mu nabízí možnost překročit jeho práh. „A navíc - my v předchozích čtyřech duelech se španělskými soupeři ještě ani jednou neprohráli,“ přidal pro osvěžení paměti.

„Sevilla má velice vyrovnaný tým a v útoku samé hráče světové třídy, ale ani to nám nebrání myslet na postup. Musíme být ale po celých devadesát minut trpěliví, protože rozhodující úder můžeme zasadit domácím kdykoli,“ naznačil Sluckij, s čím jeho tým do odvetné osmifinálové partie půjde.

Reklama

Související témata: