Hlavní obsah

Chelsea v Lize mistrů končí, Necid pomohl gólem k postupu CSKA Moskva

PRAHA

Chelsea zažívá obrovský šok. Ve fotbalové Lize mistrů skončila už v osmifinále, neboť v odvetné partii prohrála s milánským Interem i doma na Stamford Bridge a s milionářskou soutěží se loučí. Portugalskému kouči na lavičce Interu Mourinhovi se tak pomsta vydařila, neboť své někdejší Blues vyřadil. Ve druhém úterním duelu prohrála Sevilla doma překvapivě s CSKA Moskva a je rovněž vyřazena. I díky Necidovi, který dal jeden z gólů ruského týmu.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Tomáš Necid v dresu CSKA Moskva oslavuje vstřelený gól v odvetném duelu osmifinále Ligy mistrů na hřišti Sevilly.

Článek
Fotogalerie

Na Stamford Bridge v ostře sledovaném duelu Chelsea s Interem poprvé zahrozili domácí. Po jedenácti minutách se opřel do míče Ballack a jeho střela míjela jen o metr tyč brány Julia Cesara, před nímž postavil trenér Mourinho brazilsko - argentinskou obranu. Druhou slibnou příležitost měl ve 26. min. Drogba, ale ani on se neprosadil.

Malouda se snaží zastavit milánského Maiconafoto: Reuters/Andrew Winning

Mezi tyčemi Chelsea stál naproti tomu mladý Turnbull, neboť Čecha zranění na hřiště ještě nepustilo a Hilario je rovněž zraněný.

Bezgólový stav v takticky vedené partii pochopitelně nahrával Interu, jenž v prvním utkání na San Siru vyhrál 2:1, takže remíza mu otvírala brány čtvrtfinále. Tam se italský celek naposledy probojoval v sezóně 2005/2006. Až v samém závěru první půle se dostavil očekávaný nápor Chelsea, která se začala dostávat do šancí. Prosadit se ale nedokázala.

Po změně stran přece jen přibylo fotbalu i dramatických momentů před oběma brankami, ale skóre se neměnilo. A to přesto, že po hodině odešel z trávníku Ballack a Ancelotti vsadil na hru se čtyřmi útočníky. Jenže jeho mužstvo hrálo špatně, nedokázalo nic vymyslet a protivníka překvapit, k náporu se vůbec nedostalo, italskou bránu neohrozilo.

Inter naopak hrál náramnou taktickou partii, při níž se dostával z rychlých výpadů do šancí. Milito měl v 65. min. příležitost gólovou, bránu však netrefil. Za třináct minut však Eto´o mladého Turnbulla po ideální přihrávce Sneijdera přece jen překonal, Inter vedl na Stamford Bridge 1:0 a Mourinhova pomsta se začala naplňovat. A mohla být dokonalá, neboť v samém závěru, kdy ze hřiště musel vyloučený Drogba, měl Eto´o další velkou šanci. Ale i když ji neproměnil, Inter jásal. Na Stamford Bridge zaslouženě vyhrál a postoupil.

V sestavě CSKA Moskva se v Seville objevil od první minuty český legionář Necid, příležitost dostala i nová akvizice Japonec Honda. A byl to právě Necid, který gólem v 39. min. dostal ruský celek do vedení a otevřel před ním bránu do čtvrtfinále, kde CSKA ještě nikdy nehrálo. Dostal parádní přihrávku od Hondy, vyhnul se Dragutinovičovi a s přehledem skóroval. Jenže za dvě minuty srovnal Perotti, takže po první půli svítil na ukazateli stejný stav, s jakým se oba celky rozešly v prvním zápase v Moskvě. A to přesto, že CSKA bylo nebezpečnější a kromě Necidova gólu měl hodně slibnou příležitost třeba právě Honda.

Keisuke Honda z CSKA Moskva (vlevo) bojuje nevybíravým způsobem o míč s gólmanem Sevilly Andresem Palopem v odvetě osmifinále Ligy mistrů.foto: Reuters/Marcelo Del Pozo

A byl to právě Honda, který deset minut po přestávce dal druhou branku ruského týmu, který byl v tu chvíli opět ve čtvrtfinále. Střelou z trestného kopu z dobrých třiceti metrů totiž Japonec, který přišel do CSKA Moskva v zimě, překvapil domácího gólmana Palopa.

Španělé se museli vrhnout do útoku, neboť za toho stavu potřebovali vstřelit dva góly, aby se do vysněného čtvrtfinále dostali. Všechno ale bylo marné, CSKA Moskva výhru uhájilo a poprvé v historii se mezi posledních osm celků v Lize mistrů dostalo.

Odvetné osmifinálové duely Ligy mistrů:
Chelsea - Inter Milán 0:1 (0:0)
Branku: 78. Eto´o. Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (všichni Něm.). ČK: 87. Drogba (Chelsea). První zápas 1:2, postupuje Inter.
Sevilla - CSKA Moskva 1:2 (1:1)
Branky: 41.Perotti - 39. Necid, 55. Honda. Rozhodčí: Kassai - Erös, Vamos (všichni Maď.). První zápas 1:1, postupuje CSKA Moskva.

Reklama

Související témata: