Hlavní obsah

VIDEO: Romane, teď vidíš, že není snadné Ligu mistrů vyhrát, vzkázal Mourinho ruskému miliardáři

LONDÝN

Chelsea se stále ještě nemůže vzpamatovat ze šoku. S milánským Interem prohrála i v osmifinálové odvetě a z fotbalové Ligy mistrů se musela pakovat. Poprvé od roku 2006 už v osmifinále! „Pro mě jako trenéra je to velice důležitá výhra, ale v žádném případě to není nejdůležitější vítězství mého života,“ doslova zářil portugalský kouč na lavičce Interu José Mourinho, který na Stamford Bridge přijel, aby se pomstil za vyhazov před dvěma a půl lety.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Samuel Eto'o se raduje z gólu, který znamenal vyřazení Chelsea

Článek

Odplata vyšla charismatickému portugalskému trenérovi skvěle. Využil výborné znalosti hráčského kádru Blues i fotbalu, který Chelsea praktikuje, a svůj tým připravil na odvetu dokonale.

Ancelotti poslání nesplnil

„Zasloužili si vyhrát. Hlavně proto, že vyvíjeli tak silný tlak na naše záložníky, že jsme nebyli schopni hrát, co jsme chtěli. Našlo se jen pár momentů, kdy jsme měli zápas pod kontrolou. Omlouvám se, i já jsem ohromně zklamaný, ale je to realita,“ kál se do televizních kamer italský trenér ve službách Chelsea Carlo Ancelotti, jehož si ruský miliardář Roman Abramovič přivedl na Stamford Bridge, aby mu splnil sen. Konečně vyhrál Ligu mistrů!

Zápas Chelsea - Inter Milán byl i velkým soubojem trenérů - Jose Mourinha (v popředí) a Carla Ancelottihofoto: Reuters/Dylan Martinez

Je inteligentní, proto pochopí

„Roman je velice inteligentní člověk. Když dorazil do fotbalu, myslel si, že nebude nic jednoduššího, než Ligu mistrů vyhrát. Teď se znovu přesvědčil, že to není vůbec tak snadné, protože rozhodují i malé detaily, které dělají mezi týmy velký rozdíl. Poznal fotbal, umí analyzovat hru, a protože je to člověk s duchem fair – play, jsem si jistý, že naše zasloužené vítězství a postup akceptuje,“ začal Mourinho hned po utkání dávat ruskému majiteli Chelsea Abramovičovi kázání.

Pochopitelně že si neodpustil i osobní invektivu na jeho adresu, neboť předčasný vyhazov na podzim roku 2007 dodnes nepřekousl. „Bohužel, za dobu, co vlastní Chelsea se Roman změnil. Jiný byl prvním rokem, jiný po třech či teď dokonce po pěti letech.“

Textovka Terrymu: Jsem nepřítel!

Po slastném vítězství nad Chelsea, která ve svém fotbalovém chrámu na Stamford Bridge prohrála první zápas v evropských pohárech po sérii 22 úspěšných utkání, však přesto Mourinho odmítal slova o satisfakci, natož pak pomstě.

„Miluji Chelsea, mám rád tento stadión i všechny lidi tady, ale jsem profesionál. A jako profesionál jsem připravil svůj tým tak, aby vyhrál. Však jsem si před utkáním vyměnil pár textových zpráv s kapitánem Chelsea Johnem Terrym a napsal mu, že teď jsem jeho nepřítelem, protože já jdu vždy do boje se svými muži. A jako nepřítel jsem na Stamford Bridge vyhrál,“ rozpovídal se Mourinho, jemuž nadmíru vyšla taktika nejen s permanentním napadáním domácích záložníků, ale i s nasazením dvojice Eto´o – Pandev.

Po vyloučení dával Didier Drogba najevo obrovské zklamánífoto: Reuters/Andrew Winning

Mourinho: Chelsea byla frustrována!

„Chelsea byla z naší hry doslova frustrována, protože hlavně po přestávce jsme předváděli neuvěřitelný výkon. Museli jsme, protože soupeř má velké mužstvo a já věděl, že nesmíme nechat hrát a ponechávat mu míč, protože jinak bychom neměli šanci,“ vysvětloval portugalský trenérský mág ve službách Interu své tahy.

„Ale tou taktikou nás Mourinho nepřekvapil, i když pravdou je, že nás stálo hodně tvrdé práce Eto´a a Pandeva krýt, což se nakonec stejně nepovedlo, neboť Kamerunec nám vstřelil jediný gól,“ hájil se Ancelotti, který teď bude pod obrovským tlakem. Jako dvojnásobný vítěz Ligy mistrů přišel, aby totéž dokázal i s Chelsea, jenže ze soutěže vypadl už v osmifinále.

„Teď musíme být silní a ovládat emoce. Byli jsme ve hře ve třech soutěžích, teď nám zůstali jen dvě a všichni cítíme zklamání. Musíme ale pokračovat, protože naším cílem teď je vyhrát Premier League a FA Cup,“ sliboval italský trenér ve službách Chelsea fanouškům Blues i majiteli klubu Abramovičovi.

Reklama

Související témata: