Hlavní obsah

Guardiola nechce balit kufry, na Stuttgart vyrukuje Barcelona s totální ofenzívou

PRAHA

Kouč fotbalistů Barcelony Pep Guardiola dobře ví, že jeho svěřencům stačí ve středečním večeru k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů bezbranková remíza, přesto o hře založené na defenzívě nechce ani slyšet. „Jestli bychom měli bránit, můžeme si rovnou sbalit kufry,“ tvrdí před odvetou kouč Barcelony. Vedle duelu na Nou Campu svedou boj o poslední osmičku nejlepších také Plašilovo Bordeaux s řeckým Olympiakosem.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Pedro Rodríguez z Barcelony se raduje z branky .

Článek

Na Barcelonském fotbalovém stánku Nou Campu se mohou diváci ve středečním večeru těšit na velkou show. Alespoň to slibuje kouč domácích Pep Guardiola, jehož svěřenci si z úvodního duelu přivezli z půdy bundesligového Stuttgartu remízu 1:1. To znamená, že jakákoliv výhra, ale také i bezbranková remíza, posílá Katalánce do další fáze turnaje.

„Pokud bychom měli hrát na defenzivu, můžeme si rovnou sbalit kufry. Loni v osmifinále proti Lyonu jsme si řekli to samé. Jdeme útočit, držet míč a vytvářet si co nejvíce gólových příležitostí. Kdybychom to totiž nedělali, s Champions League se můžeme rozloučit a pak by nám už zbyla jen domácí liga,“ řekl na stránkách uefa.com Guardiola.

Barcelona jako Manchester United 

„Samozřejmě, že můžeme dopadnout stejně jako Real Madrid a vypadnout. Ovšem také bychom se chtěli dotáhnout na Manchester United, kterému se třikrát za sebou podařilo probojovat do čtvrtfinále Ligy mistrů. Je to pro nás obrovská výzva. Náš tým si zaslouží plný stadión a doufám, že nás fanoušci poženou. S nimi jsme vždy mnohem silnější,“ dodal úspěšný stratég Katalánců.

Zajímavostí je, že se Stuttgartu ještě nikdy nepodařilo vyhrát na horké španělské půdě. Na druhou stranu v tomto ročníku Champions League však svěřenci trenéra Christiana Grosse ještě nepoznali hořkost porážky. V posledních čtrnácti odehraných duelech se navíc německému mančaftu nestalo, že by nedokázal skórovat. V posledních 15 kláních však jen jednou udržel čisté konto.

Bordeaux si na Olympiakos věří

Český fotbal by měl být po úspěšném výkonu Tomáše Necida v dresu moskevského CSKA v úterních bojích zastoupen i ve středečním večeru. Další český reprezentant, Jaroslav Plašil, by se měl se svým Bordeaux postavit Olympiakosu. Ten bude prvním řeckým týmem, který se na hřišti Bordeaux kdy postavil. Francouzští šampióni si před třemi týdny přivezli z Pirea povzbudivou výhru 1:0.

Pro výběr trenéra Laurenta Blanca hovoří i fakt, že Bordoeux nikdy na evropské scéně v dosavadních dvanácti dvojzápasech, v nichž vyhrálo na půdě soupeře, nevypadlo. „Aby Olympiakos postoupil, musí skórovat. To je pro nás výhoda. Pokusíme se vsítit nějaký gól a pak zápas kontrolovat,“ prozrazuje kouč domácích Blanc. „Myslím, že to zvládneme. Musíme si věřit a dát do toho všechno,“ dodal na závěr.

Reklama