Hlavní obsah

VIDEO: Proti Barceloně hrála školka, vysmál se Stuttgartu jeho bývalý kouč Sammer

PRAHA

Hra na jednu bránu a touha fotbalistů Stuttgartu, aby byl konec zápasu odpískán co nejdřív. Tak by se dal stručně charakterizovat duel na Nou Campu, kde ve středu večer vládla Barcelona, která si po výhře 4:0 v odvetném utkání hladce pohlídala postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. „Defenzíva hostů totálně vyhořela, jenom tam stáli,“ nechápal Sammer počínání hráčů Stuttgartu při první Messiho brance.

Foto: Albert Gea, Reuters

Hvězda Barcelony Lionel Messi (vpravo) se snaží proklouznout okolo Zdravka Kuzmanoviče ze Stuttgartu.

Článek

Takhle si gólman Stuttgartu Jens Lehmann loučení s fotbalem na evropské scéně asi nepředstavoval. Na Nou Campu zkušenému čtyřicátníkovi a jeho spoluhráčům uštědřili fotbalisté Barcelony debakl, na konci utkání svítilo na ukazateli skóre 4:0.

Stuttgart byl k smíchu

Všechno na vlastní oči viděl i sportovní ředitel Německého fotbalového svazu a shodou okolností i bývalý kouč Stuttgartu v jedné osobě Matthias Sammer, jenž utkání na Nou Campu komentoval pro televizní stanici Sky.

„Jsem opravdu naštvaný, takový výkon je k smíchu,“ nešetřil kritikou na hráče hostů Sammer. „Jako by proti Barceloně nastoupila školka. Přece není možné, aby si vzal Messi 40 metrů před bránou míč, prošel s ním až k vápnu a vedle statických hráčů soupeře bez problémů vystřelil na bránu. Defenzíva hostů totálně vyhořela, jenom tam stáli,“ nechápal dvaačtyřicetiletý funkcionář.

Lionel Messi v dresu Barcelony se raduje z branky.foto: Reuters/Gustau Nacarino

Po vyřazení Stuttgartu v letošních bojích Ligy mistrů zůstává jediný německý klub - Bayern Mnichov. Není však divu, že si Stuttgart z Pyrenejského poloostrova odvezl takový debakl, když se do první šance dostal až v 68. minutě zásluhou Molinariho.

Slova chvály si za svůj výkon nezasloužil ani veterán v bráně hostů Lehmann, který si od samého začátku na něco stěžoval. Na konci první půle si dokonce vysloužil žlutou kartu a předvedl se i ostrou výměnou názorů s útočníkem soupeře Ibrahimovičem.

Reklama

Související témata: