Hlavní obsah

Chceme si zahrát proti Barceloně nebo Manchesteru, říká Plašil

BORDEAUX

Před šesti lety dokráčel český fotbalista Jaroslav Plašil s Monakem až do finále Ligy mistrů, nyní mu s jiným celkem z francouzské nejvyšší soutěže Bordeaux chybějí už jen dva krůčky k tomu, aby mohl o nejcennější klubovou trofej v Evropě usilovat znovu. Reprezentační záložník si s týmem Girondins vychutnává postup přes Olympiakos Pireus do čtvrtfinále prestižní soutěže a těší se, že si v něm zahraje proti některému z fotbalových gigantů.

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Záložník Girondis Bordeaux Jaroslav Plašil (uprostřed) slaví se svými spoluhráči gól.

Článek

"Je to pro Bordeaux velký úspěch. Myslím, že před sezónou tohle čekalo jen málo lidí. Jsem rád, že se nám to povedlo," pochvaloval si Plašil v telefonickém rozhovoru s ČTK.

Středeční duel stál jeho tým hodně sil. Bordeaux sice přijelo z Řecka s nadějným náskokem 1:0 a doma rychle vstřelilo branku, ale Olympiakos v druhé půli navzdory krátkému oslabení vyrovnal a mocně usiloval o postupovou trefu.

"Určitě jsme byli nervózní. Když se dostane gól v jedenácti proti deseti, na klidu to nepřidá. Možná jsme byli trošku nepozorní při té jedné akci a klidně nás to mohlo i stát postup. Je dobře, že jsme to nakonec zvládli a dali v 88. minutě druhý gól," pokračoval český záložník.

Ve druhé půli se přitvrdilo

Ve středu schytal několik ran. Ošklivě vypadal především ostrý skluz, po němž byl po hodině hry vyloučen hostující Matt Derbyshire. "Mám to jen nakopnuté, je to v pořádku," řekl Plašil. "Ve druhé půli se přitvrdilo. Olympiakos cítil šanci a jeho hráči do toho šli," podotkl.

S postupem do čtvrtfinále se Bordeaux nechce spokojit. "Když se dostanete do čtvrtfinále Ligy mistrů, určitě chcete dojít dál. Uvidíme, koho dostaneme. Teď už si člověk nemůže vybírat. Jsou tam týmy, kterým se teď mimořádně daří - Barcelona, Manchester. Všichni, co hrajeme fotbal, si chceme proti takovým soupeřům zahrát," poznamenal Plašil.

Boje na třech frontách

V pokročilé fázi Ligy mistrů si zahrál už s Monakem, s nímž nakonec dosáhl až na finále. "Bylo by pěkné to zopakovat, ale pořád je to ještě hodně daleko," uvedl s úsměvem.

Bordeaux momentálně usiluje o trofej hned na třech frontách. Vedle Ligy mistrů se chystá na finále Ligového poháru a v domácí soutěži stále drží první místo, i když během posledních kol ztratilo velký náskok. "Je to teď psychicky i fyzicky hodně náročné. Bude záležet, jak se s tím jako celý klub porveme. Postup do čtvrtfinále Ligy mistrů je velkou vzpruhou," pochvaloval si Plašil.

Francouzská liga má několik kandidátů na titul, mezi prvním a šestým týmem je rozdíl tří bodů. "Vyhrát může kdokoliv, bude to boj až do 38. kola. Nás teď čeká strašně důležitý zápas s Lille. Doma už jsme ztratili moc bodů, musíme to zvládnout. Pak máme doma Lyon, to bude taky zápas o šest bodů. Doma musíme vyhrávat a taky přivézt něco zvenku," dodal Plašil.

Reklama

Související témata: