Hlavní obsah

VIDEO: Manchester United si pohrál s Boltonem a už si brousí zuby na Bayern

PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United by se určitě nezlobili, kdyby v úterním prvním čtvrtfinálovém utkání Ligy mistrů na půdě Bayernu Mnichov vyhráli stejným rozdílem, jako se jim to povedlo v sobotním ligovém utkání v Boltonu. Tam si svěřenci kouče Sira Alexe Fergusona udrželi vedení v Premier League po vysoké výhře 4:0. S Bayernem však v dosavadních sedmi duelech vyhráli jen jednou.

Článek

Jasná výhra v Boltonu udržela Rudé ďábly na první příčce nejvyšší anglické soutěže o bod před dotírající Chelsea. Hosty poslal do vedení ukázkovým vlastním gólem Samuel, jemuž by klid v zakončení mohl závidět nejeden fotbalový útočník. Po dvou brankách Bulhara Berbatova se domácí už na odpor nezmohli, Gibosonův gól osm minut před koncem byl pak už jen třešinkou na dortu v podobě sladké výhry.

Bayern slavil v roce 2001

Potom, co si o víkendu v lize angličtí šampióni splnili povinnost, začali svou pozornost už směřovat na úterý. To se v mnichovské Allianz Aréně postaví v úvodním klání čtvrtfinále Champions League domácímu Bayernu. Ti ve stejné fázi turnaje už United jednou vyřadili. Bylo to v roce 2001, od té doby se však mnichovskému celku nepodařilo do semifinále milionářské soutěže probojovat.

Žádnému fanouškovi Bayernu se asi nemusí připomínat slavné barcelonské finále Ligy mistrů z roku 1999. Šokující závěr tam díky trefě Ole Gunnara Solskjaera znamenal pro United vítězství 2:1 a zisk cenné trofeje.

Sestavy obou týmů z památného finále LM v roce 1999
Manchester United: Schmeichel, Neville, Johnsen, Stam, Irwin, Giggs, Beckham, Butt, Blomqvist (Sheringham 67), Cole (Solskjær 81), Yorke.
Bayern: Kahn, Linke, Matthäus (Fink 80) , Kuffour, Babbel, Jeremies, Effenberg, Tarnat, Basler (Salihamidžić 90), Jancker, Zickler (Scholl 71).

Tehdy v základní sestavě Manchesteru nechyběli jeho současní hráči Gary Neville a Ryan Giggs. „Nemůžu uvěřit, že to je už jedenáct let,“ řekl na serveru goal.com nestárnoucí Giggs. „Byla to jedna z nejúžasnějších nocí jak pro mě, tak určitě i pro mnohé naše fanoušky. Je to zdroj krásných vzpomínek. Zkusíme u nich uhrát stejný výsledek, ale rozhodnout budeme chtít určitě dřív,“ poznamenal k úternímu klání Velšan.

Tato výhra je však jediná, kterou United ve vzájemných sedmi duelech s Bayrnem dokázali vybojovat. „Jsem touto statistikou překvapený, ale je pravda, že to byly vždy vyrovnané zápasy,“ pokračoval Giggs. „Obyčejně je těžké hrát proti německým týmům. Hlavně pak těm nejlepším. My jsme vyhráli evropský pohár třikrát, oni čtyřikrát. Mluvíme tedy o dvou klubech s velkou historií a velkými hráči,“ dodal.

Robben s otazníkem

Když v předzápasových analýzách přijde řeč na Bayern, přetřásají se hlavně dvě jména. Velkou pozornost neláká jen Franck Ribéry, ale také Nizozemec Arjen Robben. Právě u druhého jmenovaného ovšem visí otazník nad tím, jestli se proti Manchesteru postaví. „V zápase domácího poháru proti Schalke mě kopli do lýtka. Na nic vážného to nevypadalo, ale teď v lize proti Stuttgartu se to zase projevilo. Obávám se, že duel proti Manchesteru je na programu z tohoto pohledu moc brzy. Uvidíme, jestli se to do úterka zlepší,“ nechal se slyšet Robben.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: