Hlavní obsah

Zraněný kotník vyřadí Rooneyho ze hry na dva až čtyři týdny

MANCHESTER

Útočník Wayne Rooney bude chybět Manchesteru United dva až čtyři týdny kvůli zranění kotníku, které si přivodil v úterním utkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov. Start anglické fotbalové hvězdy na světovém šampionátu v Jižní Africe by neměl být ohrožen.

Foto: ČTK/AP

Ryan Giggs se sklání nad zraněným Waynem Rooneym.

Článek

Nejlepší kanonýr Premier League si podvrknul nohu v závěrečných sekundách zápasu v Mnichově, kde jeho celek prohrál 1:2. Před svým zraněním stihl dát už ve druhé minutě svůj 34. gól v sezoně.

"Na nějaké soudy je ještě brzy, ale nemělo by to být nic strašného," citovala BBC trenéra United Alexe Fergusona, který s Rooneym určitě nemůže počítat pro sobotní klíčový ligový duel proti Chelsea ani do odvety čtvrtfinále Ligy mistrů s Bayernem.

Už dříve vypadl pro zranění do konce sezony ze hry Michael Owen, takže v útoku zbyl Manchesteru jediný zkušený hráč Dimitar Berbatov.

Podrobnějšímu vyšetření se čtyřiadvacetiletý Rooney podrobil až dnes po příletu do Británie. Rooneyho zranění přidělalo deset týdnů před mistrovstvím světa starosti i trenérovi anglické reprezentace Fabiu Capellovi. "Je to hrůza. Nemám z toho žádnou radost, když se mi zraní hráč. Dneska večer nebo zítra ráno spolu budeme mluvit," uvedl Capello.

Angličtí fanoušci se však obávají, zda se Rooney vrátí před šampionátem ve formě, jakou ohromoval v uplynulých měsících. "Nejhorší noční můra Anglie," napsal dnes list The Times. Bulvární deník Sun vyzval: "Modleme se!"

Reklama

Související témata: