Hlavní obsah

VIDEO: Moskva nás neděsí a umělá tráva také ne, vzkázali Italové do Ruska

MILÁN

Hned několik trumfů by měli mít před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů fotbalisté CSKA Moskva v rukou. Přece jen drsnější klimatické podmínky, jež v Rusku vládnou, a umělý povrch, na němž se bude za týden v Lužnikách hrát. A těsnou prohru ze San Sira také, to se ví! „Samozřejmě že je rozdíl hrát na přírodní a umělé trávě, ale fotbalisté takových kvalit, jaké máme my, se musí vyrovnat s jakýmkoli hřištěm,“ nemá z handicapů obavy sportovní ředitel milánského Interu Luis Figo.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Útočník CSKA Moskva Tomáš Necid v souboji s Walterem Samuelem z Interu Milán.

Článek

Jen s jednogólovou výhrou poletí za týden k odvetě do Ruska favorizovaní fotbalisté milánského Interu, neboť ve středeční noci udolali na San Siru CSKA Moskva jen 1:0. „Kdyby mi někdo tenhle výsledek před zápasem nabídl, samozřejmě bych ho vzal, protože nám dává velkou naději na postup. Jenže my měli navíc! Klidně jsme mohli vyhrát o tři góly,“ kabonil se portugalský kouč Interu José Mourinho.

„Říkal jsem, že to bude velice těžké utkání a měl jsem pravdu. Rusové organizovaně a velice dobře bránili, zatímco my do přestávky nehráli dobře. Až po poločase jsme způsob hry změnili, branku dali a mohli přidat i další. Ale ať je skóre jakékoli, vyhráli jsme, což je před odvetou důležitý výsledek,“ glosoval střetnutí Mourinho posedávající po celých devadesát minut apaticky na lavičce, jako by se ho utkání vůbec netýkalo.

Figo: Chtěl bych finále s Manchesterem

„Hlavně jsme zvýšili tempo, což na soupeře platilo. Jen škoda, že se nepovedlo přidat druhý gól,“ litoval sportovní ředitel "Narazzurri" Luis Figo, že zůstalo jen u trefy Milita, který mimochodem v posledních čtyřech střetnutích dal tři branky a stal se spasitelem Interu.

„Šance prolomit čtvrtfinálovou bariéru, na níž v posledních šestnácti letech Inter v Lize mistrů naráží, je i tak veliká a my musíme jít dál. V londýnském osmifinále proti Chelsea jsme dokázali, že patříme do třídy týmů, které mohou soutěži dominovat. Teď bych si proto přál, abychom se v květnovém madridském finále potkali s Manchesterem United,“ spřádal další milánské plány legendární Figo.

Akinfejev: Hrát se dá s každým

Jenže Rusové se ještě zdaleka necítí vyřazeni. „Jsem docela šťastný, že jsme prohráli jen o gól, i když jsem doufal, že jsme schopni ubránit bezbrankovou remízu. Jenže v obraně jsme byli pod velikým tlakem, v útoku jsme pak nebyli vůbec nebezpeční. Naději však pořád máme,“ věří trenér CSKA Moskva, že šance na postup mezi poslední čtyři stále žije. „Musíme však hrát kvalitnější a smysluplnější fotbal a hlavně udělat pro vítězství daleko víc.“

„Věříme si, protože jsme si i na San Siru dokázali, že jsme schopni hrát s každým. A Inter patří k nejsilnějším klubům v Evropě, takže jsme dosáhli dobrého výsledku. Jen mě mrzí, že jsem nezlikvidoval i střelu Milita,“ připojoval se gólman CSKA Igro Akinfejev, o něhož se podle ruských médií začal zajímat Manchester United. Striktně se přitom ohradil proti spekulacím, že by jeho tým pořád ještě těžil z výhody, že ho soupeři podceňují. „Ve čtvrtfinále už nejsou slabé týmy, takže o nějakém podceňování nemůže být řeč.“

I Mourinho ostatně jeho slova potvrdil. „Nic takového, naopak si myslím, že CSKA je schopno hrát daleko lépe, což ukázalo v osmifinále v Seville. Čeká náš tuhý boj, do něhož už ale půjdeme s Mottou, což nám také nahrává a zvyšuje naše postupové naděje,“ varoval charismatický portugalský kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články