Hlavní obsah

Rosický má po zákroku Henryho tržnou ránu na lýtku, proti Barceloně možná nenastoupí

BARCELONA

Start českého fotbalisty Tomáše Rosického ve večerním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Barcelonou a Arsenalem je nejistý. Záložník londýnského celku si totiž ze zákroku Karla Henryho ze sobotního duelu s Wolverhamptonem odnesl tržnou ránu na lýtku.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Tomáš Rosický obchází Raula Meirelese z Porta. Ilustrační foto.

Článek

Ke zranění Rosický přišel v 66. minutě, kdy do něj zezadu ostře zajel Henry a kolíky na kopačce mu způsobil tržnou ránu na noze. Za svůj zákrok dostal červenou kartu.

Český reprezentant se po krátkém ošetření vrátil na hřiště a byl u toho, když v nastavení Nicklas Bendtner rozhodl o výhře Arsenalu 1:0. Zda však bude Rosický schopen nastoupit i proti Barceloně, zatím není jisté. S týmem však do Katalánska odcestoval.

"Uvidíme až těsně před zápasem, zatím je to padesát na padesát," uvedl trenér Arsenalu Arséne Wenger na klubovém webu. "Když se podíváte na Tomášovo lýtko, tak uvidíte, že ten zákrok nebyl tak nevinný, jak se někomu zdálo," reagoval na kritiku hráčů Wolverhamptonu, kterým se Henryho vyloučení zdálo přísné a Rosického obvinili ze simulování.

Pro Arsenal by Rosického absence byla další citelnou ranou. Proti Barceloně totiž nemůže využít ani služeb dalších klíčových hráčů ofenzivy Cesca Fábregase, Andreje Aršavina, Aarona Ramseyho nebo Robina van Persieho. Přitom po domácí remíze 2:2 potřebuje k postupu na Nou Campu vyhrát nebo remizovat minimálně 3:3.

Zápas začne ve 20:45 a sledovat jej budete moci v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama