Hlavní obsah

Čaroděj Messi sestřelil Arsenal čtyřmi góly! Vedle Rosického v Lize mistrů končí i Necid

PRAHA

Čtyřgólové představení si připravil pro londýnský Arsenal fotbalový čaroděj v dresu Barcelony Lionel Messi. Hosté se ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů ujali vedení, ale pak přišla Messiho smršť. Barcelona přejela Arsenal 4:1 a protančila do semifinále. Tam je i Inter Milán, který i podruhé zdolal CSKA Moskva, znovu těsně 1:0.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Lionel Messi v dresu Barcelony se raduje z branky.

Článek

Barcelona od počátku utkání strojově kombinovala, ale do dobře klapajícího stroje nasypal v 19. minutě trochu písku Bendtner, který po přihrávce Walcotta propasíroval míč do sítě domácích a Arsenal vedl. Jenže Londýňané si vedení dlouho neužili, především díky mágovi ve službách Barcelony. Lionel Messi začal vytahovat z klobouku krásné trefy.

Během pouhých jednadvaceti minut stihl skvělý Argentinec hned tři a dokonale tak uklidnil jak spoluhráče, tak nadšené fanoušky v zaplněných ochozech Nou Campu. První gól padl poté, co se nejlépe zorientoval na hranici pokutového území a prudkou ranou trefil pod břevno, později zakončil rychlou akci z levé strany a těsně před přestávkou si dokonale vychutnal Almuniu, jehož v plném běhu v brejku elegantně přeloboval.

Po přestávce už se domácí nikam výrazně nehnali a nechali hrát Arsenal. Z trávníku se na čas vytratil i Messi, ale Arsenal nově nabytou převahu nevyužil. Nejblíže brance byl Bendtner, který hlavou orazítkoval tyč. Pak se opět probudil kouzelník Messi, který dokonal svou one man show čtvrtou brankou. Při ní navíc dokonale potupil Almuniu, jehož prostřelil mezi nohama.

Inter splnil cíl hned v počátku

Milánský Inter přijel do Moskvy s cílem brzy vstřelit gól, který by díky pohárové matematice znamenal přiblížení postupového snu. Cíl byl splněn už v šesté minutě, kdy Sneijder podstřelil z trestného kopu nadskakující hráče ve zdi a brankář Akinfejev neměl čas na skrytý míč zareagovat.

Domácí se ale nevzdali, vrhli se hned do útočení a v krátkém časovém sledu vyslali na soupeřovu branku tři střely, ale všechny mimo. Nejblíže vyrovnání byl český útočník Tomáš Necid, který ve 23. minutě zpracoval míč na hranici šestnáctky, bezprostředně poté vypálil, ale těsně minul pravou tyč. V další slibné pozici po Necidově přistrčení ztratil v rozhodující chvíli balanc González.

Wesley Sneijder z Interu Milán střílí gól do sítě CSKA Moskva v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů.foto: ČTK/AP/Sergej Ponomarev

Hosté hráli obezřetně a v otevřeném boji podnikali rychlé brejky. Po jednom z nich promarnil možnost zvýšit vedení Milito. Po jednom z nich promarnil možnost zvýšit vedení ještě před poločasem Milito, ale obavy z vyřazení už Milánští mít nemuseli. Čtyři minuty po pauze byl vyloučen po druhé žluté kartě domácí Odiah a hosté zápas kontrolovali.

Reklama