Hlavní obsah

Manchester jde na Bayern bez Rooneyho, Lyon si na Bordeaux věří

PRAHA

I přes absenci nejlepšího střelce Waynea Rooneyho budou chtít fotbalisté Manchesteru United porazit ve středeční odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů německý Bayern, který si z prvního duelu přivezl na ostrovy výhru 2:1. Rudí ďáblové navíc naposledy po stejném výsledku prohráli v lize i s londýnskou Chelsea. Plašilovo Bordeaux pak taktéž ve 20:45 vyzve Lyon, který jde do odvety povzbuzen vítězstvím 3:1 z prvního vzájemného klání.

Foto: ČTK/AP

Ryan Giggs se sklání nad zraněným Waynem Rooneym.

Článek

Když před týdnem v Allianz Aréně přivítal domácí Bayern anglické šampióny, nemohli si United představit lepší start. Již ve druhé minutě je dostal do vedení obávaný kanonýr Rooney, jenž se ovšem na konci zápasu také zranil. Bundesligový mančaft navíc dokázal skóre otočit, a tak kouč hostů Sir Alex Ferguson namísto s úsměvem opouštěl Mnichov hodně zachmuřelý.

„Do odvety Wayne nenastoupí. Nemůžu počítat s hráčem, který není stoprocentně fit,“ říká před utkáním na Old Trafford Sir Ferguson. „Máme za sebou dvě nepříjemné prohry. Vědomí, že nám stačí gól, abychom hru mohli kontrolovat, je pro nás ale povzbuzením. Snad se nám podaří napodobit dvojzápas s AS Řím, v němž jsme také první utkání před lety nezvládli, a pak jsme slavili postup,“ přál by si kouč Manchesteru.

Respekt k soupeři

„Mám velký respekt k Louis van Gaalovi. Jeho tým se vždy snaží hrát fotbal a navíc jsou jeho svěřenci skvěle technicky vybavení. Franck Ribéry a Arjen Robben jsou oba skvělými talentovanými hráči. Jsou pro nás velkou hrozbou,“ obává se Ferguson. „Vstřelený gól na hřišti soupeře bychom mohli zužitkovat. Pokud vyhrajeme 1:0, budu spokojený,“ poznamenal zkušený Skot, jenž nemůže počítat s Andersonem, Wesem Brownem a Michaelem Owenem.

Naopak Bayern se veze na vítězné vlně. Poté, co si poradil s Manchesterem, slavil výhru i v německé lize, kde po výsledku 2:1 uspěl v boji o první místo na půdě Schalke. „Samozřejmě, že máme teď hodně sebevědomí. Na druhou stranu jsme si také vědomi, že United patří k těm nejlepším. Jestli jsou favorité? Ano. S vyhráváním zápasů na domácím trávníku mají bohaté zkušenosti, a to si samozřejmě uvědomujeme,“ řekl pro stránky uefa.com trenér hostů Van Gaal.

Lyon na půdě Bordeaux

To Lyon má proti Bordeaux trochu snazší pozici, i když ani Plašil a spol. nemají cestu do semifinále milionářské soutěže uzavřenou. Olympique před týdnem na vlastním hřišti slavil vítězství 3:1. „Na odvetu se moc těším. To je zápas, o němž hráči snili. Máme na to, abychom skvěle hrající tým Lyonu překvapili,“ myslí si trenér Bordeaux Laurent Blanc.

Jeho protějšek na lavičce hostů Claude Puel doufá, že jeho svěřenci nebudou výsledkem z prvního klání příliš uspokojeni. „Musíme si dát pozor, abychom nebyli příliš sebevědomí. Pokusíme se produkovat naši hru a zkusíme vsítit ještě nějakou branku. Ještě jsme nepostoupili, do toho utkání musíme dát vše, co v nás je,“ uvědomuje si trenér Lyonu.

Reklama

Související témata: