Hlavní obsah

VIDEO: Sir Alex to schytává. Nejenže se pakoval z Ligy mistrů, ale ještě riskoval zdraví Rooneyho

MANCHESTER

Schytává to ze všech stran. Nejenže se kouč Alex Ferguson musel se svým Manchesterem pakovat z Ligy mistrů, ale ještě riskoval zdraví hvězdného Wayna Rooneyho, kterého k odvetě proti Bayernu postavil, i když lékaři nařídili čtrnáctidenní léčbu. „Žádný risk, jen prostě smůla,“ brání se Ferguson obvinění, že ze strachu před Bayernem hazardoval se zdravím kanonýra, jenž se má stát spasitelem Anglie na světovém šampionátu v Jižní Africe.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney zápas s Bayernem nedohrál. Pro zranění musel střídat.

Článek

Před týdnem odkulhal Rooney z mnichovské Allianz Arény o berlích a celá fotbalová Anglie trnula v obavách, nakolik je zranění kanonýra Manchesteru vážné. Představa, že by nestihl světový šampionát v Jižní Africe Albionem doslova otřásla.

Nejdříve se třásla Anglie...

Naštěstí se ukázalo, že nejde o zlomeninu a že zhmožděný kotník si vyžádá jen čtrnáctidenní léčbu. V sobotu v šlágru anglické Premier League mezi Manchesterem United a Chelsea proto nuceně absentoval, ale když Fergusonův tým doma na Old Trafford padl, usoudil skotský Sir Alex, že není zbytí a proti Bayernu musí Rooneyho postavit.

Však to také byl pro Němce šok, když se autor letošních 34 gólů Manchesteru v domácí sestavě objevil. Ovšem jen na 55 minut, protože už uprostřed prvního poločasu začal kulhat a do vystřídání deset minut po přestávce na trávníku jen statoval.

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney (vpravo) s trenérem Alexem Fergusonem.foto: Reuters/Eddie Keogh

Ukázalo se prostě, že šlo o přílišný risk a doslova hazard se zdravím kanonýra Rooneyho. „Němci po něm šli cíleně od samého začátku, zákrok Van Buytena už byl jen poslední kapkou. A přitom jsme předpokládali, že se Waynovi dostane od sudího ochrany,“ hořce si stěžoval Ferguson a házel další zranění Rooneyho na Němce a italského sudího.

Teď se třese Ferguson

Teď se ovšem i on sám třese, jak na tom Ronney bude. Vždyť Manchesteru už zbývá poslední šance, jak zachránit zpackanou sezónu - obhájit titul. Jenže v Premier League figuruje na druhé příčce s dvoubodovým mankem na vedoucí Chelsea, přičemž do konce soutěže zbývá už jen pět kol. A v nich bude svého kanonýra moc a moc potřebovat.

„Nakopli ho, podobně jako minulý týden v Německu. Jde ale jen o prasklou cévku nad kotníkem, takže léčba nepotrvá dlouho. V neděli proti Blackburnu hrát nebude, ale už příští víkend proti Manchesteru City nastoupí,“ věří kouč Manchesteru United, že mu Rooney sezónu pomůže zachránit.

„Musíme vyhrát pět zbývajících ligových zápasů a věřit v uklouznutí Chelsea, jež je dva body před námi. Žádný problém prostě neexistuje,“ věří Ferguson, že po vyřazení z Ligy mistrů alespoň k obhajobě titulu dokráčí.

Co ještě Manchester United v Premier League čeká?
Blackburn (venku), Manchester City (venku), Tottenham (doma), Sunderland (venku), Stoke City (doma).

Reklama

Související témata: