Hlavní obsah

Musíme hrát dvakrát lépe než proti Arsenalu, nabádá kouč Barcelony své hvězdy

MILÁN

Moc dobře si uvědomuje, co Mourinho provedl v osmifinále se zkušeným stratégem na lavičce Chelsea Ancelottim, jakou taktiku vymyslel a Drogbovi, Lampardovi, Ballackovi a spol. vůbec nedovolil, aby si kopli. I kouč Barcelony Pepe Guardiola sledoval, jak italský trenér ve službách „Blues“ jen bezmocně přihlíží, kterak milánský Inter vypakoval Chelsea z Ligy mistrů. Proto se před dnešní semifinálovou partií Guardiola respektem k Mourinhovi netají.

Foto: David Ramos, ČTK/AP

Fotbalisté Barcelony se radují z branky Messiho. Jejich trenér Josep Guardiola ale tuší, že na San Siru to budou moc a moc těžké.

Článek

Je mu jasné, že podobný fotbalový koncert, jako ve čtvrtfinále proti Arsenalu, jeho mužstvo na milánském San Siru nerozehraje.

„Samozřejmě že se o to chceme pokusit, ale nemyslím, že by to bylo reálné. Natož aby bylo reálné vytvořit si stejný počet šancí a dát tolik gólů, jako ve dvou zápasech s Arsenalem. To Inter prostě nedovolí, protože má konkurenceschopný tým. Od trenéra po hráče,“ prohlásil trenér Barcelony Josep Guardiola, když se svými svěřenci dorazil po čtrnáctihodinové cestě autobusem konečně do Milána, kde dnes večer nastoupí k prvním semifinálovému duelu Champions League.

Čtrnáct hodin v autokaru jako noční můra

„Mohli jsme zůstat doma, prohrát 0:3 kontumačně, ale my hrát chtěli a proto jsme se vydali na tisíc kilometrů trvající pouť autokarem. Nebo vlastně dvěma autokary, abychom hráčům zajistili co možná největší komfort,“ přiznával, že i pro něho představuje únava z náročného cestování noční můru.

„Hrát zápas Ligy mistrů po čtrnácti hodinách v autobuse, to samozřejmě není ideální situace, jenže co člověk zmůže proti explodující sopce?! Ostatně, ve druhé a třetí lize takto mužstva cestují týden co týden, takže i my to musíme vydržet,“ nehledal předem omluvy, kdyby snad jeho Barca na San Siru v duelu s Interem padla.

Poklony a komplimenty pro Mourinha

„Stali se čtyřikrát či pětkrát mistry Itálie, pět posledních zápasů v Lize mistrů vyhráli po perfektním výkonu, patří k nejlepším mužstvům v Evropě. A navíc je vede Mourinho, který získal titul doma v Portugalsku, stejně jako v Anglii a Itálii. Pokud není nejlepším trenérem na světě, pak mezi nejlepší určitě patří a pro mě je skutečnou ctí proti němu hrát,“ složil Guardiola poklonu sice kontroverznímu, ale nadmíru úspěšnému kolegovi.

„Vždyť on nasbíral už tolik trofejí, že se mu skříň vydouvá, jak je plná,“ přidával další komplimenty, i když sám se má čím pyšnit. Vždyť hned během prvního roku na Nou Campu přivedl Barcelonu k titulu a vítězství v Lize mistrů.

Guardiola: Něco vymyslel. Ale nezjistím, co...

V letošní sezóně kráčí za obhajobou, jenže teď musí překonat překážku jménem Inter. „Musíme hrát alespoň dvakrát lépe než proti Arsenalu a ani potom si nemůžeme být úspěchem jistí. Mourinho je velmi inteligentní trenér, který vždy nachystá nějaké překvapení. A neexistuje způsob, jak zjistit, co vymyslí a který systém vybere,“ připustil trenér Barcelony, že podobně jako Ancelottiho, může i jeho Mourinho zaskočit.

„Budeme hrát náš fotbal a uvidíme, s čím přijde. Do pěti minut to bude jasné mně, stejně jako hráčům na trávníku. Pak případně zareagujeme, “ připustil Josep Guardiola, že na tahy Mourinha bude reagovat podle vývoje zápasu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články