Hlavní obsah

Inter vymazal Messiho a přehrál Barcelonu, nasázel jí tři góly

Jednoznačnou výhrou vstoupil do semifinálového klání Ligy mistrů s favorizovanou Barcelonou Inter Milán. Tým Pepe Guardioly přitom na San Siru začal lépe a gólem Pedra se ujal vedení, domácí Inter však třemi přesnými zásahy zápas s úřadující šampióny prestižní klubové soutěže otočil a zvítězil 3:1. Svěřenci kouče José Mourinha nyní musejí překvapení potvrdit v odvetě, která se odehraje na Nou Campu 28. dubna.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Diego Milito (s číslem 22) slaví trefu do sítě Barcelony v objetí s Mottou. Vpravo další hráč Interu Milán Sneijder.

Článek

Barcelona vstupovala do utkání jako favorit, nasvědčoval tomu i způsob, jakým ve čtvrtfinále vyprovodila londýnský Arsenal. Katalánský celek sní o obhajobě loňského triumfu, což se v nejprestižnější evropské klubové soutěži nestalo dvacet let. V Miláně ovšem jejich sen dostal povážlivé trhliny, ačkoliv semifinále je teprve v poločase.

První větší příležitost v utkání si po čtvrt hodině hry připravil Inter, po střele Eto´, kterou vyrazil barcelonský gólman Valdés, dorážel Milito, ale z úhlu netrefil. Jeho nepřesnost prakticky vzápětí potrestala Barcelona. V 19. minutě se nalevo uvolnil Maxwell, zpětnou přihrávkou našel Pedra a ten bezpečně rozvlnil síť.

Oslavy hráčů Barcelony po úvodní trefě Pedra.foto: Reuters/Alessandro Garofalo

Tři minuty nato mohl srovnat stav Cambiasso, ale hlavičkou zamířil vedle. Vyrovnání si připravil Inter až na 30. minutu. Ještě předtím spálil další příležitost stále velice nebezpečný Milito, pak se proměnil v nahrávače a skvěle v pádu uvolnil Sneijdera, který se už nemýlil.

Bezprostředně po změně stran zasadili domácí Barceloně druhou ránu. Ve 48. minutě zatáhl po pravé straně míč neúnavný Milito, našel volného Maicona, který poslal míč za záda Valdése. Inter otočil skóre a vyprovokoval katalánský velkoklub k ofenzivnímu nádechu. V krátkém sledu ohrozili Césara Messi i Busquets, ale domácí gólman ze soubojů vyšel vítězně.

Po hodině hry přišel třetí úder „Nerazzurri“, když se po ose Eto´o - Sneijder - Milito prosadil posledně jmenovaný a konečně podtrhl svůj skvělý výkon gólem. Inter se pak až do konce zápasu úspěšně bránil. O poslední velký vzruch ze strany domácích se tak postaral jen střídající Milito, jemuž připravili fanoušci při odchodu z trávníku bouřlivé ovace.

Trenér Barcelony Pepe Guardiola během utkání s Interem.foto: Reuters/Tony Gentile

Barcelona se v závěru utkání dostala do tlaku, ale nedokázala jej zužitkovat. Nejblíže gólu byl v 86. minutě Piqué, který se snažil obejít Césara, sám se ale dostal z ideální střelecké pozice a jeho následná střela hráči Interu zablokovali.

Barcelona tak na Interu nenavázala na zápasy se stejným soupeřem v základní skupině Ligy mistrů. V Miláně před časem Messi a spol. uhráli bezbrankovou remízu, doma vyhráli bezpečně 2:0. Nyní je realita jiná, Inter nabírá vynikající formu, v Lize mistrů vyhrál již šestý zápas v řadě. V odvetě na Nou Campu, která je na programu příští středu, budou svěřenci José Mourinha usilovat o sedmý korálek na vítěznou šňůru.

Inter Milán - FC Barcelona 3:1 (1:1)
Branky: 30. Sneijder, 48. Maicon, 61. D. Milito - 19. Pedro. Rozhodčí: Benquerenca - Cardinal, Miranda (všichni Port.). ŽK: Eto'o, Stankovič - Busquets, Puyol, Piqué, Keita, Daniel Alvés. Diváci: 80.018.
Inter: Julio Cesar - Maicon (73. Chivu), Samuel, Lúcio, Zanetti - Motta, Cambiasso, Panděv (56. Stankovič) - Sneijder - D. Milito (75. Balotelli), Eto'o. Trenér: Mourinho.
Barcelona: Valdés - Daniel Alvés, Piqué, Puyol, Maxwell - Busquets, Xavi, Keita - Messi, Ibrahimovic (62. Abidal), Pedro. Trenér: Guardiola.

Reklama

Související témata: