Hlavní obsah

Bayern se provokovat hráče Lyonu nechystá, i když by mu to přišlo vhod

PRAHA

Výhra Lyonu nad dvěma předešlými vítězi fotbalové Ligy mistrů v tomto ročníku je před prvním duelem semifinále nejprestižnější klubové soutěže světa pro mnichovský Bayern velkou hrozbou. Na francouzském celku letos ztroskotal nejen Liverpool, ale také v osmifinále Real Madrid. Lyon se tak v cestě do finále nechce zaseknout ani na Bayernu.

Foto: Alberto Ramella, ČTK/AP

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov

Článek

Málokdo by si před startem letošní Champions League vsadil, že se v boji o finále proti sobě postaví mnichovský Bayern proti Lyonu, pro něhož byl už vůbec postup mezi poslední čtyři týmy soutěže historickým úspěchem.

Kouč francouzského týmu Claude Puel se před prvním kláním na půdě soupeře nedomnívá, že by jeho svěřence měla nějak negativně poznamenat cesta do Bavorska po silnici. „S takovou cestou nemáme problémy, jsme na to zvyklí,“ ujišťuje hlavní muž na lavičce Lyonu. „Alespoň jsme lépe poznali krajinu ve Francii a v Německu,“ zlehčoval Puel debatu na toto téma.

Padesát na padesát

„Proč by pro nás mělo být semifinále konečnou? Víme, že proti nám bude stát silný soupeř a my pro postup musíme udělat maximum,“ pokračoval trenér Francouzů. „Všechno je možné. Nejen pro Bayern, ale i pro nás. Domácí mají v mužstvu několik výjimečných individualit. Ale to samé se dá říct o našem týmu. Vidím to 50:50,“ poznamenal Puel.

Právě nad Lyonem před prvním utkáním semifinále visí hrozba žlutých karet, které by v případě udělení znamenaly stopku pro daného hráče do odvety. A takových fotbalistů má Puel v týmu hned sedm. „Pro Lyon to jednoduché z tohoto pohledu nebude, ale my určitě hráče v ohrožení kvůli žlutým kartám provokovat nebudeme. To není styl Bayernu Mnichov,“ řekl asistent hlavního kouče Louise van Gaala Andries Jonker.

Ribéry připraven

Jonker také potvrdil, že by proti Lyonu neměl v základní sestavě chybět tahoun mužstva Franck Ribéry. „Vypadá, že je na tom dobře a že by středeční klání měl zvládnout,“ poznamenal Van Gaalův asistent, zatímco sám hlavní trenér mnichovského mužstva musel ještě den před utkáním na pohřeb do Amsterodamu.

Zatímco Lyon je v semifinále Champions League čerstvým nováčkem, Bayernu se v novodobé éře Ligy mistrů podařilo postoupit do finále již dvakrát, vždy ovšem v bojích mezi posledními čtyřmi týmy skončil.

Reklama

Související témata: