Hlavní obsah

Co zápas, to vyloučený hráč Lyonu. Francouzi proti Bayernu přesto sní o finále

PRAHA

Útočný fotbal z obou stran slibují v úterní odvetě semifinále fotbalové Ligy mistrů trenéři Olympique Lyon a Bayernu Mnichov. Němci si z Bavorska z prvního vzájemného duelu odvezli povzbudivou výhru 1:0, což jim v případě skórování i na francouzské půdě dává velkou šanci k postupu. Toho se ale nechtějí vzdát ani hráči Lyonu pod taktovkou kouče Claude Puela. Ten své svěřence nabádá k nebojácnosti, bez ní prý cesta do finále nepovede.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Italský sudí Rosetti vylučuje Francka Ribéryho z Bayernu Mnichov (druhý zleva) v úvodním utkání semifinále Ligy mistrů proti Lyonu.

Článek

Maximální soustředění na odvetný duel vyžadoval trenér Lyonu od svých hráčů, a proto je vzal načas mimo veškeré dění, aby byla koncentrace věnována jen přípravě na veledůležité klání proti Bayernu. „Stranou od města jsme strávili tři dny, přesně tak, jako jsme to udělali před zápasem proti Realu Madrid,“ přiznal Puel. „Nemyslím si, že by nám dělalo problém to, že máme míň zkušeností než soupeř,“ řekl trenér francouzského celku.

Sebevědomý Bayern

„Musíme se vypořádat s prohrou z prvního zápasu, proto musíme být v odvetě odvážní,“ pokračoval ve své rozpravě na stránkách uefa.com Puel. „Bayern je sebevědomý, čemuž se nemůžeme divit, když v prvním zápase dominoval. Jen ať si věří. Můžou nás mrzet některé momenty z prvního duelu, ale stejně tak to mohou vnímat i oni. Také spálili pár velkých šancí,“ dodal.

Na Stade de Gerland v Lyonu nečeká Bayern rozhodně lehký zápas. Už proto, že na něm domácí v letošním tažení Evropou ještě ani jednou neprohráli, ve třech posledních duelech pak odcházeli z trávníku jako vítězové. Zajímavá statistika se pojí i k třem posledním odehraným zápasům. V každém z nich měl totiž Lyon vždy vyloučeného hráče (Maxime Gonalons proti LOSC Lille Métropole 11. dubna, Anthony Réveillère proti FC Girondins Bordeaux 17. dubna, pod sprchy musel předčasně v Mnichově i Toulalan).

„Není na co čekat, opravdu si jsem jistý, že můžeme porazit každého. Jen musíme hrát naši hru, ne tak jako v prvním vzájemném měření sil,“ připomněl Puel.

Marodi v Bayernu

Kouč Bayernu Luis van Gaal musel před utkáním dlouze přemýšlet nad složením svého mužstva. Má vykartované Pranjiče i Ribéryho, otazník ohledně zdravotního stavu pak visí nad Demichelisem, Van Buytenem, Diego Contetem a Klosem. Do Francie vůbec neodcestoval ani Timoščuk, který laboruje se zánětem žaludku.

„Když jsem trénoval týmy v Nizozemsku, vždy jsem své hráče nabádal, že proti Němcům se musí hrát do posledního hvizdu rozhodčího, že nepustí nic zadarmo. Nikdy si nemůžete být jisti výhrou, dokud sudí zápas neukončí. Stejně tak musíme přistupovat k tomuto utkání,“ ví dobře trenér mnichovského klubu Van Gaal.

Reklama

Související témata: