Hlavní obsah

Takový beton jsme ještě nezažili, zoufali si hráči Barcelony po vyřazení od Interu

PRAHA

Tak defenzivní styl, jakým si vybojovali ve středu postup do finále Ligy mistrů fotbalisté Interu Milán, ještě k vidění nebyl. Myslí si to alespoň hráči Barcelony, kteří sice na Nou Campu v odvetě tým z Apeninského poloostrova porazili 1:0, vinou prohry 1:3 z prvního duelu však v soutěži skončili. „Musíme jít dál,“ řekl po zápase jediný střelec zápasu Gerard Piqué.

Foto: Victor R. Caivano, ČTK/AP

Klasický obrázek ze semifinálové odvety. Lionel Messi padá k zemi po marném souboji s obranou Interu.

Článek

Byl to hlavně obránce Katalánců Yaya Touré, který po vyřazení nedokázal pochopit, jak svěřenci kouče Mourinha mohli hrát tak defenzivně. „Ještě jsem nikdy neviděl hrát tým tak semknutě a defenzivně, jako to ve středu předvedl Inter,“ nechápal Touré ve vyjádření pro deník Marca.

„Ve skutečnosti hrál jejich nejvysunutější hráč hlouběji, než byla má pozice (defenzivní záložník, pozn.red.),“ divil se Touré. On a jeho spoluhráči sice na Nou Campu udávali tempo hry, dvě branky, které by je posunuly do finále, však vstřelit nedokázali. To by musel hlavní sudí posoudit situaci ze samého závěru zápasu jako regulérní.

Rukou se míče nedotkl

Útočník domácích Bojan Krkič sice rozvlnil síť Interu Milán po úvodní brance Piquého z 84. minuty v samém závěru podruhé, rozhodčí však ještě předtím odpískal Tourému hraní rukou. „Byla to sudího chyba. Vůbec jsem se rukou míče nedotkl. Ale i rozhodčí má právo udělat chybu,“ bral celou záležitost překvapivě hodně s nadhledem reprezentant Pobřeží slonoviny.

Bojan Krkič z Barcelony střílí na branku Interu za dohledu Waltera Samuela.foto: Reuters/Albert Gea

Pro hráče Interu se postupem do madridského květnového finále splnil sen. „Přesně tak. Pro každého hráče je to splněný sen zahrát si ve finále,“ potvrzuje hvězda milánského velkoklubu Wesley Sneijder. „Toto je chvíle, kterou si musíme patřičně užít, protože máme před sebou možnost vyhrát ještě domácí ligu a italský Pohár,“ pokračoval ve vyjádření pro Sky Sports 24 talentovaný Nizozemec. „Po tomto úspěchu jde o moji nejlepší sezónu,“ dodal.

Po vyloučení krize

Ačkoliv pro svůj tým v odvetě zařídil jediným gólem v utkání výhru, odcházel z trávníku Gerard Pique se svěšenou hlavou. „První poločas nám vůbec nevyšel. Hráli jsme dobře, pak soupeři vyloučili hráče, ale nás to spíše svázalo, neboť jsme chtěli co nejdřív vstřelit gól,“ bědoval Pique.

Barcelonský Gerard Piqué (vpravo) střílí branku do sítě Interu Milán.foto: Reuters/Gustau Nacarino

Třiadvacetiletý Španěl byl mrzutý i z toho, že jeho branka ze závěru zápasu k úspěchu nevedla. „To bylo jediné, co jsem mohl dělat. Otočit se a střílet. Bohužel to ale nestačilo,“ mrzelo barcelonského střelce. „Musíme jít dál, čekají nás další důležité zápasy. Velký dík ještě patří našim fanouškům, všem, co teď přišli, i těm, kteří se za námi do Milána vypravili auty a na motorkách,“ dodal.

Reklama

Související témata: