Hlavní obsah

Prezident Bayernu kvůli trestu pro Ribéryho zkritizoval UEFA

Prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness zkritizoval Evropskou fotbalovou unii UEFA kvůli trestu pro záložníka Francka Ribéryho. Francouzský fotbalista dostal třízápasový distanc a poté, co bavorský klub neuspěl s odvoláním, přijde o finále Ligy mistrů s Interem Milán.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Smutný fotbalista Bayernu Mnichov Franck Ribéry

Článek

"V UEFA je příliš mnoho Italů, kteří hájí svoje zájmy. Rozhodčí, který Ribéryho vyloučil, byl Ital a mnoho vlivných lidí v unii jsou Italové," citovala ve čtvrtek Hoenesse agentura DPA. "Není tam jediný Němec. Tam se morální podpory nedočkáte," dodal.

Ribéryho vyloučil italský sudí Roberto Rosetti v prvním semifinálovém duelu proti Lyonu za faul na útočníka Lisandra Lópeze. Od UEFA, v jejímž výkonném výboru mimo jiné zasedá předseda německého svazu Theo Zwanziger, dostal mnichovský středopolař třízápasový trest.

Bayern se při odvolání snažil o to, aby jeho opora dostala pouze tradiční jednozápasový trest za vyloučení, který si hráč už odpykal ve vítězné odvetě. Když bavorský klub neuspěl, uvedl, že zvažuje odvolání k mezinárodní sportovní arbitráži CAS.

Reklama

Související témata: