Hlavní obsah

Inter završil jako první italský klub triple, jen slzy pro Bayern

Novým klubovým vládcem Evropy jsou fotbalisté Interu Milán. Ve finále Ligy mistrů zdolali 2:0 mnichovský Bayern a završili unikátní triple. Mourinhovi svěřenci jako první italský tým vyhráli v jedné sezoně Serii A, Italský pohár i Ligu mistrů. Evropská média vyzdvihují i roli kanonýra Milita, který dvěma trefami madridské finále rozhodl.

Foto: Toby Melville, Reuters

Útočník Interu Milán Diego Milito se raduje z branky do sítě Bayernu Mnichov ve finále Ligy mistrů.

Článek

Celá Itálie jásá. „Fantastický Inter má tři trofeje a přepsal historii. Díky dvěma gólům Diega Milito získali ‚nerazzurri‘ nejprestižnější trofej po dlouhých 45 letech. Mourinhovi svěřenci dokázali něco, co se nikdy předtím nepodařilo italskému mužstvu - získali triple,“ poukazuje Gazzetta dello Sport.

„Inter evropským šampiónem. Mourinhova mise splněna,“ připomíná Il Corriere dello Sport, že úspěšný kouč míří do Realu Madrid. „Noční párty na San Siru neměla konce. Fanoušci Interu se mohou opíjet radostí. Kapitán Zanetti zvedl nad hlavu pohár s velkýma ušima. Inter je evropským šampiónem,“ líčí ANSA.

Kouč Interu porazil ve velkém finále svého bývalého učitele Van Gaala. „Mourinho přivedl Inter k evropskému triumfu. Solidní defenzíva a dva přesné zásahy Diega Milita udělaly z Interu první italský tým se ziskem triple. Finále sice nepatřilo k těm nejkrásnějším, ale i tak se zapíše do historie velkými písmeny,“ soudí britská BBC. „San Bernabeu se změnil na park jediného prince. Diego Milito (s přezdívkou princ, pozn.) byl hlavním hrdinou večera v Madridu,“ píše francouzský L‘Equipe. „Evropu ovládl princ Diego Milito. Dva góly Argentince poslaly Bayern do kolen. Inter po 45 letech opět na evropském trůnu,“ dodává ve stejném duchu španělská Marca.

Německo smutní, ale už myslí na příští rok

Zklamání zavládlo v Německu, vždyť i Bayern měl šanci získat triple. „Trenér Mourinho ukončil sezonu ziskem další trofeje. Milito zničil sen Bayernu,“ konstatuje Kicker. „Ne triple, jen slzy pro Bayern. Mužem zápasu roku byl Argentinec Diego Milito, střelec obou gólů,“ smutní Eurosport.

„Bayern chycen do pasti Interu. Na třetí a největší úspěch této sezony na mezinárodní úrovni již Bayern nedosáhl. Velký fotbalový večer na San Bernabeu měl na konci milánskou pointu,“ lituje Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Milito zrušil sny Bayernu o evropské fotbalové koruně. Bayern promarnil historickou šanci. Tři tituly v jednom roce dosud nezískal žádný německý klub. Po sobotě nadále platí, že ani Bayern,“ všímá si Sport1.

Němci však začali okamžitě myslet na příští sezonu. „Nový cíl se jmenuje Mnichov. Po madridské prohře 0:2 se ukázala klubová velikost. Bayern uznal kvality soupeře a Van Gaal už myslí na evropské finále v roce 2012, které bude v Mnichově,“ píše se v Süddeutsche Zeitung.

Reklama