Hlavní obsah

Spartě budou chybět v Lotyšsku Kušnír s Pamičem

PRAHA

Dvaadvacet fotbalistů bude v pondělí na palubě leteckého speciálu, kterým odcestuje výprava Sparty Praha k prvnímu vystoupení v Lize mistrů na půdě Metalurgu Liepaja. Trenér Jozef Chovanec se bude muset v druhém předkole v Lotyšsku obejít bez obou obvyklých krajních obránců: pravý bek Ondřej Kušnír je zraněný a levý Manuel Pamič bude odpykávat trest za vyloučení z minulé sezóny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ondřeje Kušníra zastavilo zranění.

Článek

Kušnír chyběl svému týmu ve čtvrtečním Superpoháru a kvůli problémům s kotníkem se dostane na hřiště zřejmě až na konci léta. Chovanec však bude muset hledat náhradu i za chorvatského obránce Pamiče, který kvůli červené kartě nedohrál poslední sparťanský duel v minulém ročníku Evropské ligy s FC Kodaň a posléze dostal jednozápasový distanc.

Do Lotyšska naopak odletí i Juraj Kucka, kterého trápily po návratu z mistrovství světa zdravotní potíže, ale Letenští věří, že by se mohl dát do úterního duelu do pořádku. Dlouhodobě zraněný je Luboš Hušek.

Sparta vstup do Ligy mistrů nepodceňuje. "Nepřemýšlím, co nás čeká za týden v domácí lize. Teď mám v hlavě jedině první pohárový zápas," prohlásil Chovanec po čtvrtečním triumfu v Superpoháru, kterým pražský klub úspěšně zahájil novou sezónu.

Obránce Manuel Pamič (vlevo) Spartě nepomůže.foto: Právo/Jan Handrejch

V době od losování se Letenští snažili získat o soupeři co nejvíce informací. Nový Chovancův asistent Aleš Jindra sledoval poslední dva ligové souboje úterního soupeře, které hrál vždy v domácím prostředí. V obou však Metalurg prohrál a po 12 kolech je na třetím místě tabulky se sedmibodovou ztrátou za vedoucím Ventspilsem.

Ve středu 30. června prohrála Liepaja 1:2 s Jürmalou, ve čtvrtek 8. července 0:1 s Daugavou. Metalurg nastoupil v posledním duelu v sestavě: Spole - Surnins, Klava, Aleksejevs, Kirhners - Kavaliauskas, Tamašauskas, Golovins (55. Grebis), Kalns - Rakels, Savalnieks (46. Kamess).

Lepší klima než v Praze 

Spartu může alespoň částečně potěšit i skutečnost, že v pondělí a v úterý budou panovat na pobřeží Baltského moře o něco lepší klimatické podmínky než ve stejnou dobu Praze. Také dnes sice Liepaja hlásila přes 31 stupňů, ale v úterý by mělo být podle předpovědi pouze 27 stupňů.

Zápas se hraje v úterý od 18. hodin, v hledišti pětitisícového stadiónku prý bude na tři tisíce diváků. Mezi nimi nejméně několik desítek sparťanských fanoušků, protože vedle oficiální výpravy cestují i další do Lotyšska po vlastní ose. Vstupenky na zápas vyjdou v přepočtu na 130 korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články