Hlavní obsah

Matějovský se vrací do pohárů jako nový sparťanský Frýdek

Čeká se od něj hodně. Hned v prvním soutěžním utkání za fotbalovou Spartu však osmadvacetiletý záložník Marek Matějovský ukázal, že je na roli špílmachra českého mistra připravený. Po zisku Superpoháru vyrazil s novými spoluhráči do Lotyšska. Duelem druhého předkola Ligy mistrů v Liepaji se Matějovský po dvou a půl letech vrátí do pohárové Evropy. V Readingu měl jiné starosti.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťan Marek Matějovský zkoumá spolu s kapitánem Tomášem Řepkou trofej pro vítěze českého Superpoháru.

Článek

Poháry jste si naposledy zahrál koncem roku 2007 s Mladou Boleslaví. Jak se těšíte na svůj návrat do Evropy?

Nemůžu se dočkat! Je pravda, že poslední sezóny nebyly podle mých představ. Na poháry nebyla šance, Reading hrál o záchranu v Premier League a pak ve druhé lize. Pevně doufám, že nám to se Spartou půjde dobře. A že s ní budu sbírat pohárové starty s radostí jako kdysi v Mladé Boleslavi.

Na sehrání s novými spoluhráči jste však měl pouhý měsíc.

V ideálním případě by to asi chtělo delší čas, s tím se ale nedá nic dělat. Myslím, že Superpohár nám spoustu věcí ukázal, odhalil rezervy, ale zároveň potvrdil, že by to mohlo fungovat. Jsem moc rád, že se nám povedlo zvítězit, každá taková vzpruha je moc důležitá.

Spoluhráči si váš příchod pochvalují. Kapitánovi Tomáši Řepkovi připomínáte Martina Frýdka v dobách největší slávy...

V kádru je hodně šikovných hráčů, kteří jsou dostatečně kreativní ve hře dopředu. Proto doufám, že všechno nebude postavené jen na jednom hráči. Role tvůrce hry se ale nezříkám.

Teď vás čeká Metalurg Liepaja, hodně neznámý lotyšský soupeř.

Chceme si samozřejmě připravit dobrou pozici do odvety. To znamená vyhrát a pokud možno udržet čisté konto. Už v Praze jsme dostali kartičky s informacemi o soupeři. Hlavní část taktických plánů ale přijde až před zápasem.

Na Evropu udeřila vedra, což pro fotbal není ideální.

Je to nepříjemné, ale pro všechny. S vedrem se bude prát i soupeř.

Reklama

Související témata: