Hlavní obsah

Spartu čeká ve 3. předkole LM cesta do Poznaně, nebo Baku

PRAHA/NYON

Fotbalisté Sparty už znají soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů. V případě očekávaného postupu přes lotyšský Metalurg Liepaja, který v úvodním duelu porazili 3:0, Pražané narazí na lepšího z dvojice Inter Baku - Lech Poznaň. Dvojice pro třetí předkolo určil páteční los v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Sparty mají po vítězství 3:0 v Lotyšsku nakročeno do 3. předkola LM.

Článek

Sparta v úterý v Lotyšska rozhodla o pohodové výhře během šedesáti minut, kdy se trefili Kadlec a dvakrát Wilfried. Ve středeční odvetě se proto nečeká na Letné nic jiného než stvrzení postupu.

Sparta se objevila v losovacím osudí hned jako první a narazit mohla mimo jiné na Žilinu, Šeriff Tiraspol, Debrecín či kazašské Aktobe. Los jí ale nakonec přisoudil ázerbájdžánsko-polskou dvojici, v níž má navrch polský celek, který si od Kaspického moře přivezl vítězství 1:0.

Polský mistr v minulé sezóně prohrál jen tři ze 30 zápasů a z titulu se radoval poprvé po sedmnácti letech. Před sezónou však výrazně oslabil, když přišel o nejlepšího střelce ligy Roberta Lewandowského, který přestoupil do Dortmundu.

Inter Baku se naopak v ázerbájdžánské lize radoval z titulu podruhé během tří let, když loni byl druhý. Spoléhá se především na litevského střelce Poškuse, který dvanácti góly zařídil Interu titul.

Úvodní duely 3. předkola se hrají 27. a 28. července, odvety pak 3. a 4. srpna. V sídle UEFA bude dnes ve 13.30 rozlosováno také 3. předkolo Evropské ligy, v němž se představí tři české celky - Jablonec, Plzeň a téměř jistě Baník Ostrava, který příští čtvrtek čeká po vítězství 6:0 nad WIT Georgia Tbilisi již jen povinná odveta.

Los 3. předkola fotbalové Ligy mistrů (27./28. července a 3./4. srpna)
Mistrovská část
Metalurg Liepaja/Sparta Praha - Inter Baku/Lech Poznaň, Šeriff Tiraspol/Dinamo Tirana - Dinamo Záhřeb/Koper (Slovin.), Litex Loveč/Pljevlja (Č. Hora) - Birkirkara/Žilina, Aktobe (Kaz.)/Rustavi (Gruz.) - Hapoel Tel Aviv/Željezničar Sarajevo, Levadia Tallinn/Debrecín - Basilej, AIK Stockholm/Jeunesse Esch (Luc.) - Linfield/Rosenborg, Bohemians Dublin/The New Saints (Wales) - Anderlecht Brusel, FK Partizan/FC Pjunik - Panavežys (Lit.)/HJK Helsinky, BATE Borisov/Hafnarfjördur (Isl.) - FC Kodaň, Omonia Nikósie/Renova (Mak.) - Salcburk/HB Tórshavn (Faer. ostr.).
Nemistrovská část
Unirea Urziceni - Zenit Petrohrad, Ajax Amsterodam - Paok Soluň, Young Boys Bern - Fenerbahce, Dynamo Kyjev - Gent, Braga - Celtic Glasgow.

Reklama

Související témata: