Hlavní obsah

Slepička se s Dinamem v LM nečekaně strachoval o postup

Fotbalisté Dinama Záhřeb s českým útočníkem Miroslavem Slepičkou se nečekaně strachovali o postup do třetího předkola Ligy mistrů. V úvodním duelu druhého předkola sice před týdnem porazili slovinský Koper vysoko 5:1, ale v dnešní odvetě na soupeřově hřišti prohráli 0:3 a jen jediný inkasovaný gól je tak dělil od překvapivého vyřazení.

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

Fotbalisté Dinama Záhřeb oslavují gól Miroslava Slepičky (vpravo).

Článek

Dinamo přistoupilo k odvetě velmi ležérně, a když chvíli po poločase zvýšili domácí na 2:0, začalo se bát o výsledek. Třináct minut před koncem navíc dostal červenou kartu hostující kapitán Biščan, Brulc proměnil nařízenou penaltu a chorvatský mistr s úzkostí čekal na závěrečný hvizd.

Slepička se na rozdíl od prvního duelu v Záhřebu brankově neprosadil a odehrál pouze úvodní poločas. V třetím předkole se může se spoluhráči těšit na moldavský Šeriff Tiraspol, který loni v téže fázi soutěže senzačně vyřadil pražskou Slavii.

Odvetné zápasy 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Renova (Mak.) - Omonia Nikósie 0:2 (0:2), první zápas: 0:3, postupuje Nikósie, HB Tórshavn (Faer. ostr.) - Salcburk 1:0 (0:0), první zápas: 0:5, postupuje Salcburk, Dinamo Tirana - Šeriff Tiraspol 1:0 (1:0), první zápas: 1:3, postupuje Tiraspol, The New Saints (Wal.) - Bohemians Dublin 4:0 (3:0), první zápas: 0:1, postupují The New Saints, Koper (Slovin.) - Dinamo Záhřeb 3:0 (1:0), první zápas: 1:5, postupuje Záhřeb, Pljevlja (Č. Hora) - Loveč 0:4 (0:2), první zápas: 0:1, postupuje Loveč.

Reklama

Související témata: