Hlavní obsah

VIDEO: Wilfried musel vrátit sparťanský dres

PRAHA

Sparťanský útočník Bony Wilfried musel vrátit dres s dvanáctkou na zádech. Ani ve večerní odvetě kvalifikačního předkola Ligy mistrů s lotyšskou Liepajou v něm nenastoupí, neboť mu už nepatří. Symbolicky ho dostali diváci, kteří se tak po vzoru velkých evropských klubů stali dvanáctým hráčem letenského mistra. „Má to svou výhodu, protože dvanáctý hráč není nikdy vyloučen,“ glosuje převlékání dresů sparťanský kapitán Tomáš Řepka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Bony Wilfried oslavuje svůj gól. Těď už ho bude slavit s desítkkou na dresu...

Článek

Střelec dvou gólů z prvního kvalifikačního duelu v Lotyšsku Wilfired neprotestoval. „S dvanáctkou jsem hrál rád, ale převlékání dresů mně vůbec nevadí. Naši fanoušci si číslo dvanáct zaslouží,“ svěřoval se útočník z Pobřeží slonoviny, když musel dres s dvanáctkou na zádech vrátit a namísto něho oblékl desítku.

Možná mu pomůže k ještě větší střelecké produktivitě, neboť v minulosti desítku nosívali největší letenští kanonýři Václavem Maškem počínaje a Horstem Sieglem konče. Však se prostříleli do Klubu ligových kanonýrů sdružující hráče mající na kontě minimálně sto ligových branek. Wilfried už se v podzimních zápasech v jejich stopách vydal, neboť v Lotyšsku vstřelil dvě branky a v ligovém prologu v sobotu v Hradci Králové se mezi tyče také trefil.

„Tenhle dres už nepatří mně,“ říká Wilfried ve videoklipu, který fotbalová Sparta natočila, aby podpořila iniciativu svých fanoušků nazvanou „Dvanáctým hráčem jsme my“. Ta se představila nejen nápaditým choreem v podzimním zápase Evropské ligy s Eindhovenem či v domácím derby se Slavií, ale dokonce se zformovala do občanského sdružení, jehož čestnými členy jsou kupř. Tomáš Řepka a herec Dejvického divadla David Novotný známý svou silnou náklonností ke Spartě.

„Tohle sdružení vzniklo z touhy, nikoli z povinnosti,“ glosuje fanouškovskou aktivitu Novotný. „Fanoušci pro nás byli, jsou a vždy budou dvanáctým hráčem, bez něhož se neobejdeme,“ přivítal před odvetou s Liepajou iniciativu diváků i generální manažer a trenér Sparty Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články