Hlavní obsah

FOTBAL ON-LINE: Sparta vede v odvetě nad Lotyši ve druhé půli 2:0

Vlastně jen ve formalitu se pro pražskou Spartu proměnila odveta druhého kvalifikačního předkola Ligy mistrů poté, co vyhrála v Lotyšsku třígólovým rozdílem. K dnešnímu večernímu duelu s Melaurgem Liepaja vyrukovala s postupovou jistotou a snahou usmířit si své fanoušky nazlobené sobotní ligovou prohrou v Hradci Králové. „Nesmíme si ale myslet, že dostaneme něco zadarmo,“ varoval letenský kouč Jozef Chovanec před odvetou, kterou můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz od 20 hodin.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jiří Jeslínek (vpravo) ze Sparty a Pavels Surnins z týmu Metalurg Liepaja v kvalifkační odvetě na Letné.

Článek

Fotbalovou Spartu čeká mimořádně nabitý program – dnes večer hraje odvetu s Liepajou, v sobotu nastoupí v lize proti Slovácku, už v úterý vstoupí do druhého kvalifikačního předkola Champions League na domácím stadiónu duelem, v němž bude jejím soupeřem s největší pravděpodobností polská Poznaň.

Proto také došlo ve sparťanské sestavě v dnešním střetnutí s lotyšským mistrem ke změnám. Samozřejmě že do sestavy se vrátil kapitán Tomáš Řepka, který v sobotu v lize nuceně absentoval za vyloučení v Superpoháru, kromě něho dostali od první minuty příležitost Lačný, Jeslínek a Vacek.

Sparta začala i pražskou odvetu výborně a ve 12. minutě si postup pojistila, neboť Matějovský dal z trestného kopu parádní branku... A když dvě minuty před přestávkou přidal střídající náhradník Zeman po dvou minutách na trávníku rovněž z trestného kopu branku druhou, ovládli Pražané zápas docela a mohli se fotbalem bavit.

Zůstalo ale jen u možnosti, protože druhá půle přinesla hodně nezáživný fotbal. Sparta ale zápas k vítěznému konci a bezproblémovému postupu dovedla.

Odveta druhého kvalifikačního předkola Ligy mistrů
20.00Sparta - Liepaja 2:0 ve druhém poločaseon line
Branky: 12. Matějovský, 43. Zeman

Reklama

Související témata: