Hlavní obsah

Chovanec si o nespokojencích obrázek udělal, jmenovat však nechtěl

PRAHA

Povinnost Sparta splnila, lotyšskou Liepaju i v odvetě bez problémů vyřídila, takže letenský generální manažer a trenér v jedné osobě Jozef Chovanec mohl být spokojen. „Nebylo co řešit, hru jsme měli pod kontrolou. Proto jsme se jen modlili, aby se nikdo nezranil. Bohužel, asi málo,“ povzdechl si, neboť Kucka si v duelu druhého předkola Ligy mistrů poranil třísla a Lačného museli dokonce odvést do nemocnice na rentgen se zhmožděným kotníkem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Zeman oslavuje gól v zápase s Metalurgem Liepaja.

Článek

Zranění samozřejmě Chovancovi trochu pokazila povznesenou náladu. I proto, že na posledním tréninku před odvetou si Wilfried zhmoždil sval a není jisté, jak dlouho bude v sestavě Sparty absentovat. „První poločas byl v našem podání lepší, po odchodu Matějovského a Kucky už to nebylo ono,“ glosoval Chovanec výkon svých svěřenců a dokonce jeden bonmot do placu hodil.

Samozřejmě na adresu hráčů druhého sledu, jimž dal proti Lotyšům příležitost a čekal, jak se jí chopí. „Nespokojenci, kteří se často i v médiích nechávají slyšet, že bychtěli a  měli hrát, dostali možnost se prezentovat. Obrázek jsem si o nich udělal,“ pravil, ale konkrétní být nechtěl. „To tak. Viděli jste je přece všichni, takže pardon - hodnocení si nechám pro sebe.“

Trenér Sparty Jozef Chovanec foto: Právo/Jan Handrejch

Ani hráči se nechtěli do hodnocení příliš pouštět, natož pak dedukovat, zda jim výkon proti Liepaji pomohl do základní sestavy. „To je spíše otázka na trenéra. Já se snažím v přípravě dělat maximum, abych se do ní dostal,“ nechtěl autor druhého sparťanského gólu Martin Zeman hodnotit, zda si brankou a hrou Chovance naklonil. Zato svou vydařenou trefu glosoval  „Konečně jsem dal po dlouhé době gól. Trestňáky kopu od žáků, takže je vydatně i trénuji. Míč šel přesně tam, kam jsem chtěl.“

I autor vedoucí branky Marek Matějovský zářil. „Jsem rád, že se mně to takhle povedlo trefit, protože jsem ještě nikdy v životě gól z trestného kopu nedal. Vždy byli v mužstvu lepší exekutoři než já,“ doslova se rozplývala sparťanská akvizice z ostrovů Marek Matějovský.“Na tréninku sice trestňáky zkouším, ale balóny létají většinou vedle, nebo je pochytají naši gólmani. Dnešní zápas jsme nebrali jako povinnost, chtěli jsme ho vyhrát. Postup jsme si pojistili v prvním poločase a ve druhém už jsme se nikam nehnali. Ale jak bylo vidět, ani soupeř už nechtěl hrát,“ dodával letenský dirigent.

Reklama

Související témata: