Hlavní obsah

Matějovský dal první gól za Spartu a svůj první v kariéře z trestňáku

Záložník Marek Matějovský (28) je spíše svátečním střelcem. Jeho hlavním „povoláním“ je šance připravovat útočníkům, z čehož na Letné těží především Bony Wilfired. Ten ve středu v odvetě druhého předkola Ligy mistrů s Liepajou kvůli zranění nehrál, tak to letní posila mistra zkusila sama z trestného kopu. Na přesnou trefu do levého horního rohu branky Lotyšů se bude ještě dlouho vzpomínat... „Byl to můj první gól z trestňáku,“ přiznal Matějovský.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Záložník Sparty Marek Matějovský

Článek

Dal jste už někdy tak parádní gól z trestného kopu?

Nedal, protože z trestňáku jsem dal svůj vůbec první.

To snad nemyslíte vážně... Ale ano, v týmech, v nichž jsem hrál, byli vždycky lepší exekutoři trestných kopů, než jsem já. Vlastně jsem se k trestňáku dostal až na Spartě. Mám tak dvě premiéry, první gól z trestňáku a premiérový za Spartu.

V tréninku trestné kopy zkoušíte? To ano, ale ani na tréninku jsem se takhle ještě netrefil. Buď mi to lítalo kolem brány nebo balóny pochytali naši dobří gólmani.

Brali jste odvetu jen jako povinnost nebo jste od zápasu chtěli víc, než ho jen odehrát? Odehrát se musel v každém případě... My jsme ale chtěli vyhrát a hlavně nepřipustit žádné komplikace. To se povedlo, protože utkání jsme měli celý čas pod kontrolou.

Ve druhé půli jste se ale nikam nehonili. Mysleli jste už na další zápas? My jsme chtěli odvetu důstojně odehrát, což se podařilo. Ve druhém poločase nebylo kam spěchat, kontrolovali jsme hru, drželi míč, kombinovali a nechali běhat soupeře. jenže oni se také nikam nehnali, nechtěli hrát fotbal a byli pořád zalezlí.

Nevadí vám náročný program, kdy v sobotu hostíte v lize Slovácko a už v úterý vstoupíte do 3. předkola Ligy mistrů s Lechem Poznaň? Je to lepší, než trénovat. Samozřejmě rytmus je náročný, ale nevadí nám. Teď se připravíme na Slovácko a pak na Poznaň. Škoda, že první zápas nehrajeme u nich, ale zase to je blízko a jestliže chceme postoupit do základní skupiny, musíme vyřadit ještě dva soupeře, ať to je kdokoliv. O síle Poznaně zatím nepřemýšlíme, podstatné je, že jsme postoupili my.

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal