Hlavní obsah

Sionko před Lechem: Hrát jako s Hradcem? To by na nás měl každý

Start do sezóny nevyšel optimálně, ale tíživé myšlenky sparťan Libor Sionko zahání „V Hradci nám liga nevyšla, ale to se stane, jsme v pohodě,“ pravil záložník před úterní první bitvou s Lechem Poznaň, po níž se Letenští můžou přiblížit k miliónům z Ligy mistrů. V posledních zápasech měl volněji. „Nechám se překvapit, jestli budu v sestavě,“ říkal, ač je jasné, že jen těžko může chybět, což okamžitě potvrdil i vedle sedící trenér Chovanec. „Ale do zápasu se to může změnit. Rotace v týmu je správná,“ podotkl Sionko.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Libor Sionko

Článek

Co si myslíte o Lechu Poznaň?

Měl jsem možnost hrát kdysi ještě s Austrií Vídeň proti Legii Varšava a trochu poznat polský fotbal. Je jasné, že to nebude snadný souboj. Vidím to padesát na padesát.

V čem může být soupeř nebezpečný?

Těžko kázat o polském fotbale. Je minimum možností ho tu vidět. Typologicky ale vypadá jejich liga stejně jako česká. Jsou jen o něco běhavější a bojovnější. Myslím, že nenarazíme na tým, který by nás v něčem výrazně překvapil.

Jejich trenér Zieliński už v Polsku vyhlašoval, že na Spartu mají? Co byste mu odpověděl?

Pokud přistoupíme k zápasu jako zkraje ligy v Hradci, má na nás každý. Ale se stoprocentním nasazením a koncentrací budeme mít navrch my. O tom jsem přesvědčen.

Jak velkým minusem je začínat doma?

Nevím, teoreticky to nevýhoda je, ale nezaobírám se tím. Beru to jako fakt.

V posledních dnech jste měl poněkud volnější zápasový program. Pomohlo to?

Cítím se dobře, herní pauza pomohla k nabrání sil. Vzhledem k počasí minulých dnů ubývaly rychle. Je správné, když v závislosti na programu nastane rotace v sestavě.

V poslední době jste na hřištích soupeře hráli s míčem Jabulani, který se na mistrovství světa jevil jako problematický, doma máte jiný. Který vám sedí víc?

Preferuju náš nike, adidasy lítají opravdu nějak divně.

Reklama

Související témata: