Hlavní obsah

Poznaň sní o jednogólové výhře nad Spartou

PRAHA

Na jednoho z nejlepších současných polských útočníků Artura Wichniarka bude spoléhat trenér Lechu Poznaň Jacek Zieliński, i když nechtěl o sestavě, s níž nastoupí dnes večer v prvním duelu 3. předkola Ligy mistrů, na předzápasové pondělní tiskové konferenci příliš mluvit. „Do úterního večera máme dost času,“ pravil s úsměvem.

Foto: René Volfík, ČTK

Trenér Lechu Poznaň Jacek Zieliński

Článek

Poznatků o Spartě má dost. Viděl ji v sobotu se Slováckem, ale také na jaře v Ostravě. „V jistém smyslu jsem se z české ligy učil, ze stylu českého fotbalu. Ale polský fotbal ten český trochu honí. Vždyť polské mužstvo nebylo v základní skupině Ligy mistrů patnáct let a Sparta ji hrála sedmkrát. To také o něčem vypovídá,“ přiznal Zieliński.

Postup přes Inter Baku z druhého předkola nebyl jednoduchý, ale to už je minulost. „Myslím si, že nás to správně nakoplo a jdeme výkonnostně nahoru,“ věřil.

V Polsku se zatím liga nehraje. „Nejsme tak úplně rozehraní. Sparta za sebou má pět zápasů, my vlastně jen dva. To může hrát roli. Po Baku jsme sehráli jen přípravný zápas s Górnikem Zabrze. Ale jestli to je velká nevýhoda, se ukáže až na trávníku. Myslím si, že na Spartu máme,“ konstatoval kouč šestinásobného polského mistra. „Uděláme vše proto, abychom uspokojili naše fanoušky, kteří jsou jedni z nejlepších v Evropě. Naším snem je nedostat gól a jeden dát,“ přál si kouč.

Podle něj je svým způsobem každý zápas vrcholem. „Na jaře pro nás byl vrcholem duel s Lublinem o polský titul, který jsme získali. Na podzim byl vrcholem duel s Baku a teď to bude dvojzápas se Spartou. Já však věřím, že mě ještě čekají zápasy takříkajíc z vyšší váhové kategorie,“ přál si Zieliński s tím, že na takový souboj, jako je se Spartou, nemusí hráče nijak zvlášť motivovat. „To vyplývá už z toho, o co v něm jde,“ řekl Zieliński.

Reklama

Související témata: