Hlavní obsah

Trojice Čechů se chystá na středeční úvodní duely 3. předkola LM

Trojice českých fotbalistů může ve středu zasáhnout do úvodních zápasů třetího předkola Ligy mistrů. Zatímco Zdeněk Pospěch z FC Kodaň a Miroslav Slepička z Dinama Záhřeb mají základní sestavu takřka jistou, mladík Milan Mišůn bude s napětím čekat, zda mu kouč slavného Celtiku Glasgow Neil Lennon dá po slibných výkonech v přípravě šanci od úvodního hvizdu.

Článek

Úřadující skotský vicemistr a vítěz nejprestižnější klubové soutěže v Evropě z roku 1967 se představí v Braze, která se chystá na velký debut v Lize mistrů. Druhý celek uplynulého ročníku portugalské ligy, s nímž se před čtyřmi lety potkal v Poháru UEFA Liberec, neskrývá velké ambice.

"Všichni v klubu se zaměřujeme na to, abychom prošli do základní skupiny. Peníze, které bychom za to získali, jsou klíčové pro pokračující růst klubu," řekl předseda Bragy António Salvador. Roli mírného favorita ovšem drží Celtic.

Milan Mišůn (vlevo) nemá místo v základní sestavě jisté.foto: ČTK/Vlastimil Vacek

Během letní pauzy se začal do skotského celku prosazovat bývalý příbramský bek Mišůn, který na tréninkovém turné ve Spojených státech nastoupil ve dvou ze tří zápasů v základní sestavě a kouč Lennon ho od začátku postavil i v posledním přípravném duelu s Lincolnem. V něm si odbyl premiéru v prvním týmu další z českých mladíků Filip Twardzik, ten však na soupisce pro Ligu mistrů nefiguruje.

Dinamo Záhřeb spoléhá na střelecké schopnosti útočníka Slepičky, který přispěl jednou brankou k postupu z druhého předkola přes slovinský Koper. Po vysoké domácí výhře 5:1 se však musel chorvatský šampion v odvetě až do závěrečného hvizdu strachovat a po porážce 0:3 ho dělil jediný gól od nečekaného vyřazení.

Fotbalisté Dinama Záhřeb spoléhají na Miroslava Slepičku (vpravo)..foto: ČTK/AP/Yves Logghe

Trenér Velimir Zajec byl rád, že si jeho svěřenci spravili před středečním soubojem na hřišti Šeriffu Tiraspol, loňského přemožitele pražské Slavie, chuť víkendovou ligovou výhrou. "Po tom šoku v Koperu bylo vítězství to nejdůležitější, co jsme mohli udělat. Na hřišti Šeriffu musíme být od začátku pozorní," nabádal Zajec.

Pospěchova Kodaň oprašuje vzpomínky na nečekané loňské vyřazení v závěrečném předkole Ligy mistrů od Apoelu Nikósie. Dánského mistra totiž čeká podobně nebezpečný soupeř BATE Borisov, který už stejně jako kyperský tým jednou okusil základní skupinu prestižní soutěže.

Středeční program 3. předkola LM:
18:00 Aktobe (Kaz.) - Hapoel Tel Aviv, BATE Borisov - FC Kodaň,
19:00 Šeriff Tiraspol - Dinamo Záhřeb,
20:00 Debrecín - Basilej,
20:15 Young Boys Bern - Fenerbahce Istanbul,
20:45 Partizan Bělehrad - HJK Helsinky, AIK Stockholm - Rosenborg Trondheim, Ajax Amsterodam - PAOK Soluň,
21:00 Braga - Celtic Glasgow.

Reklama

Související témata: