Hlavní obsah

Žilina uhrála v předkole LM na půdě Litexu Loveč remízu 1:1

Fotbalisté Žiliny remizovali v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Litexu Loveč 1:1 a vytvořili si slibnou pozici do domácí odvety, která se bude hrát za týden. Slovenský šampion v Bulharsku vedl po Majtánově trefě, domácí jedenáct minut před koncem vyrovnali.

Článek

Český kouč ve službách Žiliny Pavel Hapal, který dnes slaví 41. narozeniny, postavil od začátku oba své krajany beka Ondřeje Šourka i záložníka Emila Rilkeho, který se mu krátce po pauze málem odvděčil gólem. V samostatném úniku však pálil jen do boční sítě.

Litex zahrozil přesně po hodině hry, kdy Petrov trefil z přímého kopu tyč. Jinak ale byla mnohem nebezpečnější Žilina, která využívala četných chyb v domácí obraně a v 66. minutě jednu z nich díky Majtánovi potrestala. Bulharský mistr v hektickém závěru jedenáct minut před koncem vyrovnal, když se z malého vápna prosadil Wellington. Krátce předtím vystřídal Hapal Rilkeho, Šourek odehrál celý zápas.

Hapal nebyl s remízou vzhledem k průběhu až tak spokojený. "Úspěch to není, jsem trochu zklamaný z výsledku. Litex měl sice možná herní převahu, ale my jsme měli hodně šancí a měli jsme ten zápas vyhrát. Na tomto výkonu však můžeme stavět a výsledek 1:1 nám dává do odvety velké šance," citoval českého kouče server sport.sk.

Velmi výrazný krok k postupu do závěrečného předkola udělal Anderlecht Brusel, který zvítězil na hřišti outsidera The New Saints z Walesu 3:1. Z kvarteta českých hráčů v kádru belgického šampiona se dostali na trávník bek Ondřej Mazuch a Jan Lecjaks, jenž svého krajana sedm minut před koncem vystřídal. Lukáš Mareček zůstal na lavičce, Jan Polák do Walesu vůbec neodletěl.

Záložník Radek Šírl z Petrohradu pod koučem Lucianem Spallettim prakticky nenastupuje a v Bukurešti, kde odehrál domácí úvodní zápas třetího předkola tým Unirea Urziceni, se nevešel ani na lavičku. Zenit navzdory dlouhé přesilovce remizoval bez branek.

Odvety jsou na programu za týden.

Úvodní zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Omonia Nikósie - RB Salcburk 1:1 (0:1)
Branky: 90.+1 LuaLua z pen. - 8. Zarate.
Litex Loveč - MŠK Žilina 1:1 (0:0)
Branky: 79. Wellington - 66. Majtán.
The New Saints (Wales) - Anderlecht Brusel 1:3 (0:2)
Branky: 52. Jones - 7. Kljestan, 18. Legear, 73. Suárez.
Dynamo Kyjev - Gent 3:0 (1:0)
Branky: 19. Jarmolenko, 80. Ševčenko, 90.+2 Zozulja.
Unirea Urziceni - Zenit Petrohrad 0:0
ČK: 36. Paduretu (Unirea).

Reklama

Související témata: