Hlavní obsah

OBRAZEM: Měl z nich jít strach, polští fanoušci ale Prahu překvapili

PRAHA

Už od minulého týdne byla česká veřejnost na pozoru. Do Prahy prý přijedou polští hrubiáni - fanoušci fotbalistů Poznaně, kteří doma v Polsku vyvolávají hrůzu a nezdráhají se v drsných bitkách použít i zbraně. Obyvatelé české metropole přitom měli ještě dobře v paměti řádění příznivců Dinama Záhřeb, při kterém před dvěma lety demolovali místní kavárny. Polští rowdies ale ukázali svou vlídnější tvář.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci fotbalistů Poznaně v doprovodu české policie

Článek

Pražská policie se na nájezd fanoušků z Poznaně připravovala několik dní. Úterní zápas třetího předkola Ligy mistrů na stadionu Sparty byl zařazen do kategorie "nejvyšší riziko". Do ulic metropole bylo proto povoláno několik stovek policistů.

Fanoušci fotbalistů Poznaně v doprovodu české policiefoto: Právo/Milan Malíček

Polští zájemci o fotbal v Praze byli kontrolováni už v blízkosti několika hraničních přechodů a vše se obešlo bez větších problémů a incidentů. Česká policie "nenatrefila" při kontrolách ani na nikoho z padesátičlenného seznamu nežádoucích osob.

Fanoušci fotbalistů Poznaněfoto: Právo/Milan Malíček

Vše probíhalo bez problémů i po příjezdu fanoušků do Prahy. Téměř patnáct stovek příznivců Poznaně oděných do modrobílých barev svého klubu se sešlo na Staroměstském náměstí, zakřičelo si a zpívalo klubové chorály. Pak se v poklidu vydali na Letnou sledovat fotbal, žádný incident nebyl hlášen ani během utkání.

Fotbaloví fanoušci polského klubu Lech Poznaňfoto: Právo/Petr Horník

Reklama

Související témata: