Hlavní obsah

Sparta nehrála jako tým, naděje žije, píše polský tisk

VARŠAVA

Polský klub Lech Poznaň v úterním zápase 3. předkola Ligy mistrů se Spartou promarnil šanci, kterou mu zejména v první polovině pražský celek dával. Hosté podle středečních polských novin odvedli dobrou práci se špatným výsledkem - na Letné prohráli 0:1.

Foto: David. W. Cerny, Reuters

Podle polského tisku mají poznaňští fotbalisté šanci postoupit.

Článek

"Nazvat Spartu při úterním zápasu týmem by bylo nadsázkou," napsala ve středu Gazeta Wyborcza. Nejlépe hodnotí výkony brankáře Jaromíra Blažka, jeho spoluhráči ale podle listu hráli tak, jako by byli soupeři, kteří se ještě ke všemu setkali vůbec poprvé.

Před koncem prvního poločasu už měli domácí převahu, ale strach, že Sparta hřiště plně ovládne a svého soupeře zničí, už nikdo neměl, uvedla Gazeta Wyborcza. Podle deníku Przeglond Sportowy hrála Sparta po určitou dobu dost schematicky, a proto opatrně hrající fotbalisté "Kolejorze" neměli problém Pražanům akce mařit.

"Náhodná branka"

Podle deníku Rzeczpospolita Spartě chyběly nápady, jak překonat obranu svých rivalů. Dlouho si nedokázala vytvořit dobrou gólovou příležitost a jedinou branku dala až v 76. minutě, a to dost náhodně.

Lech sice prohrál, ale konečně ukázal svoje dobré stránky a má v odvetě, která se bude hrát příští středu, šanci ztrátu vyrovnat, míní Rzeczpospolita. Fanoušky polského fotbalu poznaňský tým nemile zaskočil, když minulý týden o jeho vítězství nad Interem Baku rozhodly až penalty. "Naděje ožila," napsala po zápase v Praze Rzeczpospolita.

Reklama

Související témata: