Hlavní obsah

Smáli se mně, takže už bylo na čase, ulevil si střelec vítězného gólu Brabec

Když na pražskou Letnou v lednu přicházel, dívali se pravověrní sparťanští fanoušci na exslávistického kapitána skrz prsty. Když se hned v prvním ligovém duelu Erich Brabec podepsal pod inkasovaný gól, samo sebou že ho vypískali. Po úterním kvalifikačním duelu o Ligu mistrů s polskou Poznaní mu připravili aplaus, jaký na Letné ještě nezažil. Logicky, protože vstřelil jedinou branku a stal se sparťanským spasitelem.

Foto: Petr Horník, Právo

Erich Brabec oslavuje svou branku do sítě Poznaně

Článek

Od ledna oblékáte sparťanský dres, ale po celé dlouhé týdny a měsíce jste se nedokázal pořádně trefit, abyste dal také gól a zapsal se mezi střelce. Až proti Poznani v kvalifikaci o Ligu mistrů...

Však bylo na čase, neboť i spoluhráči se pošklebovali a utahovali si, kdy už také nějakou branku dám. Kopu tady půl roku a pořád nic... Proti Polákům to ovšem bylo snadné – míč se odrazil přímo ke mně a stačilo jen nastavit nohu. Bylo to trochu i o náhodě, protože polský obránce zareagoval o chvíli později než měl.

Možná jste vstřelil gól postupový a pro Spartu tolik bažící po Lize mistrů tudíž zlatý...

To se ukáže až příští středu po odvetě v Poznani. Zatím jsme odkopali jen půlku kvalifikace a účtovat se bude za týden v Polsku.

Odveta nebude určitě jednoduchá, protože Poznaň už v prvním duelu na Letné moc a moc zlobila...

Skutečně byla na našem hřišti krajně nepříjemná, neboť věděla, co chce hrát a partitury se důsledně držela. Hrála kompaktně, zvolila dobrou taktiku, nepříjemné narážečky na jeden dotek jí vycházely, vpředu měla hodně nebezpečné útočníky. V odvetě bude záležet na každé maličkosti... Pokud se na ni připravíme stejně, jako na domácí zápas a podáme podobný výkon, postoupit bychom mohli a měli.

Pokud ovšem zopakujete hru z druhého poločasu, protože v tom prvním jste se dost trápili...

Jasně, až od takové pětapadesáté minuty jsme zrychlili hru a hlavně přechod do útoku, takže jsme měli navrch. V závěru už jsme hráli na jednu bránu a kromě gólu si připravili i několik dalších nebezpečných příležitostí.

Určitě jste moc a moc litovali, že jste si vedení nepojistili dalším gólem. Cestovat do Polska s dvou či třígólovým aktivem by bylo mnohem nadějnější...

Pochopitelně, ale je krajně iluzorní se domnívat, že v Lize mistrů budeme těžko soupeře porážet tříbrankovým rozdílem. Zvláště, když Poznaň své nesporné fotbalové kvality má a na jejím hřišti to nebude ani trochu snadné.

Věříte, že jednogólové aktivum z pražského duelu bude k postupu do čtvrtého kvalifikačního dějství Ligy mistrů stačit?

Dobrý výsledek to je, ale nic neznamená. V Poznani bude záležet jen a jen na nás. Kdo se lépe vyrovná s každou maličkostí, jež v odvetě nastane, postoupí dál.

Reklama

Související témata: