Hlavní obsah

Sparta odletěla do Poznaně pro postup, který má vyvážit ligovou bídu

PRAHA

S hubeným jednogólovým náskokem a rozpaky nad domácím ligovým startem vyrazili fotbalisté Sparty v úterý dopoledne do Poznaně. Ve středu večer je na hřišti Lechu čeká odveta třetího předkola Ligy mistrů, v níž už půjde o minimálně 40 miliónů korun. Případným postupem by si totiž Letenští zajistili přinejhorším start v Evropské lize. Prioritou však samozřejmě zůstává milionářská Liga mistrů.

Foto: Petr Horník, Právo

"Létající" Libor Sionko v domácím duelu s Poznaní

Článek

Ráno pršelo jak v Praze, tak v Poznani. A stejně jako počasí, byli poněkud rozpačití také fotbalisté Sparty. Není divu. Do Polska si odvezli hodně ošidný minimální náskok 1:0 z domácího duelu, navíc v Gambrinus lize se ve třech kolech třikrát trápili a dvakrát prohráli.

„Déšť mi vůbec nevadí, jsem zcela v pohodě. V lize se nám sice zatím nedaří, ale v Polsku nás čeká úplně jiná soutěž. Soupeř nás v prvním utkání nezaskočil a je moc důležité, že jsme doma nedostali gól,“ snažil se na ruzyňském letišti zvednout náladu brankář Jaromír Blažek.

Právě on měl v prvním duelu lví podíl na tom, že Sparta aspoň o jeden gól vyhrála. Poznaň však na Letné důrazně naznačila, že odveta bude pro Pražany v bouřlivém prostředí víc než perná. Proto sparťanský kouč v neděli Blažka a spol. v Českých Budějovicích šetřil a výsledkem byla druhá ligová prohra.

Fanoušci nás pochopí, věří Chovanec

„Je to daň za náš náročný program a věřím, že to naši fanoušci pochopí. Museli jsme udělat kroky, které jsme dělat nechtěli,“ připomínal ještě před odletem Jozef Chovanec.

Sparta hned po návratu prodlouží smlouvu se svým klíčovým útočníkem Wilfriedem. Středeční start útočníka z Pobřeží slonoviny je však zatím stále nejistý. „Nejde jen o Bonyho, ale také o Kucku a Matějovského. Pro doktora i pro mě teď bude každá hodina k dobru důležitá. Reálně nám hrozí, že někdo z nich nenastoupí. To by samozřejmě bylo nepříjemné, protože všichni tři jsou nositeli kvality a dobrých výkonů,“ kabonil se Chovanec.

Má alespoň jistotu, že se do sestavy vrátí kapitán Tomáš Řepka. Hříšník, jehož po návratu z Polska čeká disciplinárka, svoji „plivací“ causu nekomentuje. Po jeho bok se postaví i další zkušení borci.

„Jsme odpočinutí, nikdo teď nemůže tvrdit, že je unavený nebo nedostatečně připravený. Jsem téměř stoprocentně přesvědčený, že když v Poznani jeden gól vstřelíme, tři nedostaneme. A opravdu věřím, že máme dost síly na to, abychom skórovali,“ naladil tým na optimistickou notu Libor Sionko, další z harcovníků, na nichž bude, aby Spartu do Ligy mistrů dovedli.

Středeční odveta začíná v Poznani ve 20:00, přímý přenos odvysílá ČT4 a on-line reportáž ze zápasu budete moci sledovat na Sport.cz. Utkání bude řídit francouzský rozhodčí Fredy Fautrel.

Reklama

Související témata: