Hlavní obsah

Sionko: Pod tlakem jsem od návratu do Sparty, umím s tím žít

Vrátil se na Letnou mimo jiné i proto, aby si zase zahrál v Lize mistrů. Záložník Libor Sionko musí spolu s fotbalovou Spartou udělat v předkolech milionářské soutěže celkem šest kroků. Tři už mají Pražané za sebou a ve středu večer je čeká zatím zkouška nejtěžší. Odveta v bouřlivém prostředí v Poznani, kam si Sparta přivezla nejtěsnější výhru 1:0 z domácího utkání.

Foto: David. W. Cerny, Reuters

Libor Sionko v prvním duelu s Poznaní

Článek

Postup vás posune do čtvrtého předkola Ligy mistrů, vyřazení vás odsoudí k boji alespoň o Evropskou ligu. Cítíte, že se právě teď láme pohárová sezóna?

Doma jsme neuhráli špatný výsledek, ale zatím je to přece jen o jednom inkasovaném gólu a prodloužení... Musíme být hodně obezřetní, nic nepodcenit. Chce to nedostat gól, ale nesmíme myslet jen na to. Musíme hrát i dopředu a věřím, že jeden gól dáme.

To by pak Poznaň potřebovala skórovat třikrát...

Jsem téměř stoprocentně přesvědčený, že když v Poznani jeden gól vstřelíme, tři nedostaneme. A opravdu věřím, že máme dost síly na to, abychom skórovali. Mělo by nám pomoci, že Poláci už se nemohou spoléhat jen na brejky, budou muset hru také trochu otevřít.

Sparta v neděli v Českých Budějovicích riskovala, většina opor včetně vás v základní sestavě chyběla. Stálo to za to?

Jsme odpočinutí, nikdo teď nemůže tvrdit, že je unavený nebo nedostatečně připravený.

Sami funkcionáři Lechu nazvali poznaňský trávník brambořištěm. To by mělo vadit víc domácím, kteří potřebují útočit.

Špatný terén by byl nevýhodou pro oba týmy. Já si přece také raději užívám kvalitních trávníků než tankodromů.

Poznaň na startu sezóny trápí velký problém, těžko dává góly.

Tak to by mohla být výhoda pro nás. Neměli bychom se však koukat na to, jak hraje protivník. Já věřím, že se soupeř bude muset přizpůsobit nám.

Už jste si zvykl, že patříte mezi klíčové hráče, na nichž leží největší tlak očekávání?

Tlak cítím již od chvíle, kdy jsem se do Sparty vrátil. Odpovědnost je především na starších hráčích, to je normální. Nemám problém s tím žít.

Reklama

Související témata: