Hlavní obsah

Lecjaks s Marečkem pomohli Anderlechtu k postupu do 4. předkola

Fotbalisty Anderlechtu Brusel dělí jen krok od Ligy mistrů. Ve 3. předkole si poradili s velšským The New Saints, když po úvodní výhře 3:1 zvítězili i v úterní domácí odvetě 3:0. Byli u toho i čeští hráči Lukáš Mareček a Jan Lecjaks, který se objevil v základní sestavě slavného belgického celku poprvé od svého červnového příchodu z Plzně a hned zaznamenal asistenci.

Foto: Yves Herman, Reuters

Romelu Lukaku z Anderlechtu Brusel (uprostřed) slaví trefu v utkání předkola Ligy mistrů proti The New Saints. S gratulací spěchá i Jan Lecjaks.

Článek

Anderlecht od začátku potvrzoval roli favorita a často se dostával do zakončení. Své pokusy měli i Lecjaks s Marečkem, ale neuspěli. To se povedlo v 17. minutě De Sutterovi, který se prosadil po přihrávce další posily Kljestana.

De Suttera po změně stran vystřídal teprve sedmnáctiletý kanonýr Lukaku a dvěma góly definitivně rozhodl. Na první gól mu nacentroval Lecjaks. Nejlepší střelec minulé sezony belgické ligy Lukaku tak potvrdil, proč se o něj zajímají přední evropské celky v čele s Chelsea.

Postup si dnes zajistil i Hapoel Tel Aviv, když doma porazil 3:1 kazašské Aktobe.

Odvetné zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů
Mistrovská část:
Hapoel Tel Aviv - Aktobe (Kaz.) 3:1 (3:0)
Branky: 16. Zahavi, 31. Sahar, 35. vlastní Ba - 90. Tlešev. První zápas 0:1, postoupil Hapoel.
Anderlecht Brusel - The New Saints (Wales) 3:0 (1:0)
Branky: 69. a 74. Lukaku, 17. De Sutter. První zápas 3:1, postoupil Anderlecht.

Reklama