Hlavní obsah

Chovancovi vyloučení radost nepokazila, ale hráči Sparty byli znechuceni

POZNAŇ

Emoce plály! Hodně urážek a tvrdých zákroků museli snést sparťanští fotbalisté, aby se ve středu prokousali k postupu do další fáze kvalifikace o Ligu mistrů na poznaňské půdě. O to větší radost z postupu měli, i když ztráta tří hráčů pro další zápas není příjemná. Trenéru Jozefu Chovancovi to ale radost nepokazilo, pozitivní zprávy prý převládají.

Foto: ČTK/AP

Sparťan Bony Wilfried (vlevo) v boji s poznaňskám zadákem Manuelem Arboledou.

Článek

Chovanec hráče pochválil, hráli prý tak, jak měli. "U domácích převládaly emoce nad taktickou stránkou, to bylo jen pokračování toho, co se dělo v Praze. Z naší strany to bylo utkání odehrané s velkou pokorou. Vyloučení nejsou příjemná, ale já na ně teď příliš nemyslím, pozitivní pocity ve mně převládají. Nechte nás nyní, ať si tu radost užijeme, další věci budeme řešit následně," prohlásil sparťanský kouč.

Tak vypjatý zápas nezažili sparťané ani jednou v posledních letech, přestože i duel v makedonském Skopje kdysi skončil strkanicí u šatny. Závěr středečního duelu nezvládli především domácí fotbalisté, kteří podle sparťanů během celého průběhu svého soupeře zastrašovali a vyhrožovali mu. Libor Sionko byl dokonce ústně napaden i v mixzóně při setkání s novináři, na jejichž žádost musela proti rozvášněnému staršímu fandovi chrlícímu jednu urážku za druhou, zasahovat ochranka.

"Vidíte názorně, jak to vypadalo celý zápas. Začalo to před výkopem v tunelu, kde na nás ten kolumbijský stoper Arboleda pořvával a místo podání ruky nám drtil zápěstí. No a když prohrávali, děly se na trávníku věci," kroutil hlavou záložník, který toho má přitom už hodně za sebou, ale tohle prý ještě nezažil.

Všechno vyvrcholilo třemi červenými kartami, a poslední viděl právě Sionko. "Naprosto neprávem! To byl normální souboj, možná sotva na odpískání faulu, či žluté karty a první zprávy z domova mi to potvrzují. Vůbec jsem nepochopil, proč mi rozhodčí ukazuje červenou kartu. Nevím zda se mohu vyjadřovat, ale on ten zápas skutečně nezvládnul," prohlásil nazlobený fotbalista, kterému to prý trochu kalí i radost z postupu. "Ale je to pro nás cenný výsledek, odvedli jsme tu hodně práce," vrátil se k postupu.

Letenským hrdinou bude nyní Jiří Kladrubský. V prvním zápase se mu moc nedařilo, ale teď patřil k nejlepším hráčům a navíc proměnil chladnokrevně penaltu. "Je nás na ní určeno pět, ale já si ohromně věřil, vůbec jsem nezapochyboval, že jdu kopat. A hned jsem se také rozhodnul, kam zamířím. Po ní už jsem jen cítil velké uvolnění, protože oni měli příliš málo času na to, aby vstřelili tři góly," radoval se pravý letenský obránce.

Celou akci ale vymyslel útočník Václav Kadlec, po faulu na něj byla penalta nařízena. "Stopeři se špatně domluvili a ten co fauloval navíc byl přesvědčen, že má míč pod kontrolou. Já takové situace ale dohrávám, protože se tak mohu dostat k šancím," vysvětloval osmnáctiletý fotbalista, který táhne Spartu za vysněnou účastí v Lize mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články