Hlavní obsah

Matějovský Spartě proti Žilině nepomůže. Dostal stop na tři zápasy, Sionko na jeden

Tři zápasy stop a tudíž nucená pauza v předkole Ligy mistrů proti slovenské Žilině. Takový trest vydala UEFA pro sparťanského záložníka Marka Matějovského za vyloučení v odvetném utkání třetího předkola LM v Poznani. Libor Sionko, který v témže duelu rovněž viděl červenou kartu, si nezahraje jeden zápas. Letenský klub o tom informoval na svém webu.

Foto: ČTK/AP

Sparťan Marek Maťejovský (vlevo) v boji o míč s Kamilem Drygasem z Lechu Poznaň.

Článek

Sionko tak bude českým šampiónům chybět jen v úterním prvním utkání čtvrtého předkola se Žilinou, do odvety na Slovensku už bude moci nastoupit. Naproti tomu Matějovský vedle obou duelů se slovenským soupeřem přijde i o zahajovací zápas v další fázi pohárových bojů ve skupinách. Buď v Lize mistrů, nebo Evropské lize.

Oba sparťané byli vyloučeni ve vyhrocené závěrečné desetiminutovce zápasu v Polsku, ve kterém český mistr vítězstvím 1:0 potvrdil svůj postup. Potrestáni byli bez předchozího napomínání - Matějovský za úder loktem při strkanici se soupeřem, Sionko za faul. V utkání navíc obdržel druhou žlutou kartu v ročníku kanonýr a hvězda úvodu domácí ligy Bony Wilfried, který automaticky také nesmí nastoupit do nejbližšího duelu.

Reklama

Související témata: