Hlavní obsah

Pospěchova Kodaň prohrála v úvodním předkole LM v Trondheimu 1:2

PRAHA

Fotbalisté FC Kodaň s krajním obráncem Zdeňkem Pospěchem v sestavě prohráli v dnešním úvodním utkání 4. předkola Ligy mistrů na hřišti Rosenborgu Trondheim 1:2. Díky pozdnímu gólu na soupeřově hřiště má dánský mistr před domácí odvetou slušnou šanci na postup do základní skupiny "milionářské" soutěže.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Pospěch

Článek

Domácí vedli po hodině hry 2:0 díky trefám Iversena a Henriksena, ale v 84. minutě zajistil Kodani důležitou branku do druhého zápasu zkušený Gronkjaer.

K velkému překvapení se schylovalo v zápase v Bernu, kde místní Young Boys vedli nad slavným Tottenhamem ve 28. minutě už 3:0. Favorit ale ještě do konce poločase zásluhou Bassonga snížil a Pavljučenkova branka z 83. minuty pak zajistila "Kohoutům" nadějnou pozici do londýnské odvety.

Zenit Petrohrad doma porazil Auxerre těsně 1:0. Svěřenci italského trenéra Luciana Spallettiho bez obránce Radka Šírla potvrdili formu z ruské ligy, kterou po šestnácti kolech vedou o sedm bodů a navíc v ní ještě neprohráli. Jedinou branku zápasu vstřelil už ve třetí minutě útočník Keržakov.

Úvodní zápas 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Rosenborg Trondheim - FC Kodaň 2:1 (1:0)
Branky: 23. Iversen, 57. Henriksen - 84. Gronkjaer
Nemistrovská část:
Dynamo Kyjev - Ajax Amsterodam 1:1 (0:0)
Branky: 66. Gusev - 57. Vertonghen
Young Boys Bern - Tottenham 3:2 (3:1)
Branky: 4. Lulič, 13. Bienvenu, 28. Hochstrasser - 42. Bassong, 83. Pavljučenko.
Zenit Petrohrad - Auxerre 1:0 (1:0)
Branka: 3. Keržakov

Reklama