Hlavní obsah

Slovensko má nové hrdiny, kteří se opět rodí na Letné, píše slovenský tisk

BRATISLAVA

Před rokem fotbalisté Slovenska na pražské Letné porazili českou reprezentaci a zmařili jejich šanci postoupit na mistrovství světa. V úterý večer slavil na stejném místě opět slovenský fanoušek, když sebevědomá Žilina jednoznačně přehrála domácí Spartu a výrazně si pootevřela dveře do milionářské Ligy mistrů. Z výkonu Žiliny byl překvapený i slovenský tisk.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Žiliny děkují svým fanouškům po výhře nad Spartou

Článek

"Slovenský fotbalový mistr se své první velké šance na průnik do hlavní fáze Ligy mistrů chopil pevněji, než se čekalo. Mužstvo trenéra Pavla Hapala podalo vynikající a obětavý výkon, díky kterému si pod Dubeň odvezlo mimořádně slibný výsledek a je již jednou nohou ve výstavní skříni evropských klubů," píše Aktuálne.sk.

"Trenér Hapal správně spoléhal na silnou stránku svého mužstva - nejlepší obrana je útok. Pokud si žluto-zelení udrží přízeň štěstěny, pevné nervy, soustředění a chladnou hlavu, neměli by mezi elitou chybět. Nikdo nepochybuje o tom, že fanoušci už nyní spřádají plány oslav," napsal server.

Server Sme.sk přirovnal výhru o dvě branky téměř k fotbalovému zázraku a připomněl rok starou výhru Slovenska nad Čechy v kvalifikaci mistrovství světa rovněž na Letné. "Slovenský mistr na Letné napodobil reprezentaci, která na tom samém stadionu nečekaně vyhrála 1. dubna minulého roku nad Českem 2:1. Tehdy Čechům chyběli klíčoví hráči, stejně jako sparťanům v úterý," poznamenal portál.

Letná ztichla, ochozům vládly hlasivky žilinských fanoušků

"Letná ztichla. Historie se opakuje," píše v titulku svého článku server Profutbal.sk. "Dnes má však Slovensko nové hrdiny, kteří se opět rodí na Letné. Paradoxně ale největším hrdinou tentokrát není slovenský fotbalista, ale nový kanonýr ´šošonů´ Momodou Ceesay. Gambijský tank rozvášnil žilinský sektor."

Server denniksport.sk píše o tom, že atmosféra na stadionu Sparty patřila fanouškům zelenožlutých. "Sparta měla naposledy vyprodáno před pěti lety, kdy hostila Manchester United. Ale na Slováky jejich fanoušci neměli. Až za hranice musel být slyšet jásot po gólu Oravce. Byla to třešnička namočená ve vítězném sektu."

Reklama

Související témata: