Hlavní obsah

Za minulostí jsem udělal tečku, řekl Polák o sporu s Anderlechtem

BRUSEL

Za nedávným sporem s Anderlechtech už český reprezentační záložník Jan Polák udělal definitivní tečku. Vše nyní cílí na jednu věc: postup do Ligy mistrů. Od vyřešení sporu znovu patří k oporám, přičemž za středeční výkon v utkání 4. předkola Ligy mistrů s Partizanem Bělehrad si ve čtvrtek v belgickém tisku i od trenéra Ariëla Jacobse vysloužil chválu.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Hráč Anderlechtu Jan Polák (vpravo) ve středečním souboji s Milanem Smiljaničem z Partyzanu Bělehrad.

Článek

"Ukázal, že jeho vyzrálost nám může pomoci," ohodnotil Polákův výkon v srbské metropoli kouč bruselského týmu po remíze 2:2. List DH Les Sport dal českému fotbalistovi druhou nejvyšší známku (8 z 10) z týmu, přičemž lépe ohodnotil jen autora prvního gólu Anderlechtu Guillauma Gilleta (8,5).

"Chyběl mi trochu rytmus, ale každý ví, že mám za sebou komplikované období s vážným zraněním i nedorozuměním s vedením," řekl Polák. "Nejsem ještě v nejlepší formě, to jsem cítil. Ale i tak - je to povzbuzující," dodal.

Devětadvacetiletý záložník se do sporu s klubem nedávno dostal kvůli tomu, že Anderlecht na něj tlačil, aby prodloužil smlouvu, z níž mu zbýval už jen rok. Polák navíc vyjednával o přestupu, přičemž mezi žhavé kandidáty patřil Galatasaray Istanbul. Během té doby nebyl nasazován k utkáním. Nakonec ale smlouvu s belgickým šampiónem prodloužil o další rok.

Hned v sestavě a oporou

Následně se vrátil do sestavy v ligového utkání proti Germinalu Beerschot, v němž krátce po střídání dal jednu ze čtyř branek Anderlechtu. Ve středu patřil podle belgických novin k hlavním strůjcům nadějného výsledku na horké bělehradské půdě.

"Je pravda, že mezi vedením, pracovníky (klubu) a mnou bylo určité nedorozumění. Ale jsme zase na stejné vlnové délce a už se neznepokojuji tím, co mohlo být řečeno. To vše je minulost. Otočil jsem stránku a myslím na jedinou věc, na sen celého mužstva - Ligu mistrů," citoval ho deník DH Les Sports.

Reklama

Související témata: