Hlavní obsah

Mourinho už Van der Vaarta nechce, Ferguson ano

PRAHA/MADRID

Dny nizozemského záložníka Rafaela Van der Vaarta v Realu Madrid jsou sečteny. Po přestupu Němce Mesuta Özila z Brém na něj v sestavě nezbývá místo...

Článek

„Chtěl jsem se poprat o v sestavě i přes příchod dvou nových hráčů Khediry a zejména Özila, který plní v týmu ofenzivní úkoly. Kouč José Mourinho mi ale řekl, že se mnou nepočítá a hrát nebudu. Za této situace už nevidím v Realu svoji budoucnost,“ cituje nizozemského reprezentanta, stříbrného z MS v Jižní Africe německý list Bild.

Zájem o něj ihned projevilo několik klubů, ale Van der Vaart má jasno... „Svoji budoucnost vidím v anglické Premier League. A nebyl by to žádný krok zpátky. Myslím na Manchester United,“ pravil Van der Vaart s tím, že anglický klub, chce sebrat zpět titul Chelsea a on by mu v tom rád pomohl. Kouč Manchesteru United sir Alex Ferguson by ho rád do svého týmu také získal...

„Jestliže jeho údajný zájem je skutečně pravdivý, musím ho vyslyšet. U nás by měl dobré herní vyhlídky. Postavil bych ho na jeho oblíbené místo ve středu zálohy,“ nechal se slyšet Ferguson. „Věřím, že se sejdeme,“ dodal.

Real zatím částku nestanovil

Real zatím nestanovil částku, za kterou by Van der Vaarta prodal. Jednání mezi oběma kluby a Van der Vaartem by měla začít ještě koncem tohoto týdne. Přestupy v Evropě končí 31. srpna a Manchester chce případnou posilu dopsat na soupisku co nejdříve, aby ho mohl využít i v Lize mistrů. Van der Vaart by se na Old Traffor musel porovnat ve středové řadě především s Carrickem a Fletcherem.

Reklama

Související témata: