Hlavní obsah

Opora Sparty Sionko: Senzační pohárový obrat jsem ještě nezažil

Už by chtěl zažít radost z obratu v pohárovém utkání. Záložník pražské Sparty Libor Sionko ve své dosavadní kariéře takový pocit nezažil. Ve středu večer se ho pokusí vyvolat společně se svými spoluhráči na stadiónu Žiliny. Slovenský celek má k postupu mnohem blíž. "Šance není velká, ale existuje," říká Sionko, jenž musel porážku 0:2 z úvodního duelu sledovat z tribuny.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Sparťan Libor Sionko

Článek

Spartu čeká odveta play-off Ligy mistrů. V Žilině potřebujete k postupu smazat dvoubrankové manko z prvního zápasu, v němž jste nemohl hrát kvůli disciplinárnímu trestu. Jak zpětně vzpomínáte na prohraný duel na Letné?

Seděl jsem na tribuně a několikrát se mi vybavil moment z odvety třetího předkola v Poznani, kdy jsem byl vyloučený. Říkal jsem si, že šlo osudný souboj vyřešit jinak. I když jsem v Praze při dvoubrankové prohře na trávníku nebyl, mám svůj podíl viny na neúspěchu. Chci to odčinit.

Pořád si i za daného vývoje, při absenci Brabce, Řepky či Matějovského a s ohledem na rozpoložení po ligové prohře s Plzní, myslíte, že Sparta může projít do hlavní soutěže?

Šance není velká, ale existuje. Je třeba dát rychlý gól, hrát koncentrovaně, zodpovědně a s maximálním přístupem.

Tyhle atributy Spartě v prvním duelu chyběly. Proč hráči k boji o Ligu mistrů nenastoupí s plným nasazením?

Nepřísluší mi hodnotit tyto věci. Možná jsou někteří kluci přemotivovaní, jiní nervózní. Pokud přístup nezměníme, uspět nelze.

Lze současnou atmosféru v týmu přirovnat k některým momentům z vaší dosavadní kariéry? Nebo jste tak špatnou situaci nezažil?

Několikrát... Ještě ve Spartě, když nás v předkole Ligy mistrů vyřadil Genk. Nebo loni v Kodani po nezdaru v předkole s Nikósií. Tehdy jsme doma vyhráli, ale stejně jsme s podceňovaným soupeřem vypadli. Doufal jsem, že nic takového už nezažiju...

Zmínil jste, že šance existuje. Pamatujete takový obrat?

Mám spíše negativní zážitky. Byl jsem vždy na straně pokořeného. V týmu, který by zvládl senzační obrat, jsem nebyl.

Reklama

Související témata: