Hlavní obsah

Chovanec litoval zahozených šancí, o odstoupení neuvažuje

Trenér fotbalistů Sparty Jozef Chovanec po vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů litoval hlavně toho, že hosté v odvetě na hřišti Žiliny sami odmítli zdramatizovat boj o postup promarněním svých šancí. Bezprostředně po utkání odmítl, že by uvažoval o odstoupení, přestože se o jeho možném konci ve funkci spekuluje. Znovu zopakoval, že pokud by Sparta proti Žilině byla v kompletní sestavě, měla by větší šance postoupit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Sparty Jozef Chovanec

Článek

Chovanec po prohře 0:1 své hráče káral za špatnou koncovku. Kdyby prý ve svých šancích uspěli Sionko a Wilfried, či Kladrubský proměnil penaltu, mohla Sparta pomýšlet na obrat dvojzápasu, i když v prvním utkání prohrála 0:2. "Měli jsme šance na to, abychom si sen o Lize mistrů mohli naplnit. Ale to bychom museli být mnohem přesnější a důslednější v koncovce. Vytvořili jsme si nejvíc šancí za poslední zápasy," řekl Chovanec po utkání.

Zahozenou šanci ze 17. minuty si vyčítal Libor Sionko. "Velká škoda, ale udělal jsem to špatně. Pak se nám vymstilo, že jsme na druhé straně udělali chybu my a Žilina nás potrestala. Ale zlomových momentů v dvojzápase bylo mnohem víc," litoval Sionko.

Bony Wilfried ze Sparty mezi hráči Žiliny Piačekem a Guldanemfoto: ČTK/Marián Peiger

Podle Chovance zahrála Sparta na slovenské půdě mnohem lépe než před týdnem v Praze, kde Žilina dvoubrankovou výhrou nakročila k základní skupině Ligy mistrů. "Říkali jsme, že musíme být aktivnější a vyvarovat se fatálních chyb, což se povedlo. Z každého hráče byla cítit vůle uspět, napravit ten předchozí zápas," uvedl Chovanec.

Dlouho jej prý bude mrzet, že Sparta v Lize mistrů bude znovu chybět. Naposledy v ní byla v roce 2005. Chovanec přesto neuvažuje o tom, že by jako hlavní trenér skončil. "V tuto chvíli 'no comment'. Bavíme se o tom, že jsme nepostoupili do Ligy mistrů. Jestli si přičítám nějaký díl viny? Trenérská práce není růžová, dáváme hlavu na špalek. V nejbližších dnech se o všem budeme bavit na úrovni vedení klubu, veřejnost se dozví, co bude následovat," uvedl Chovanec, který nevyloučil, že tým brzy dozná částečných změn.

Ladislav Krejčí ze Sparty před Ceeseayem ze Žilinyfoto: ČTK/Marián Peiger

Ani po odvetě se nemohl zbavit pocitu, že kdyby byla Sparta v kompletní sestavě, mohla Žilině vzdorovat víc. Chovanec připomněl absence Sionka, Wilfrieda, Kadlece a Matějovského v prvním utkání, ve druhém nemohli vedle Matějovského s Kadlecem hrát zase stopeři Řepka s Brabcem. "Jsou to prostě objektivní příčiny. Kdybychom byli kompletní, naše šance by se zvýšily a bylo by to z naší strany lepší. Na Žilině bylo znát, že je kompletní a konsolidovaná," řekl Chovanec.

Šťastné chvíle prožíval žilinský kouč Pavel Hapal. Český trenér si splnil sen vést tým v Lize mistrů. "Jsou to nádherné pocity, nikdy jsem to nezažil a o to víc se na Ligu mistrů těším," rozplýval se Hapal. Teď by si přál, aby jeho tým v základní skupině narazil na některý ze španělských velkoklubů. "Hrát proti Realu Madrid nebo Barceloně, to by pro naše hráče byla velká odměna," uvedl někdejší záložník španělského Tenerife.

Reklama

Související témata: