Hlavní obsah

Bombastické, hluboká poklona až na zem, píše slovenský tisk o postupu Žiliny

Jirka G. NovákSport.cz

Oprávněnou erupci nadšení vyvolal postup fotbalistů MŠK Žilina do Ligy mistrů ve slovenských médiích. Ačkoliv označují účast slovenského mistra mezi fotbalovou smetánkou za senzaci, nezapomínají dodat, že postup přes pražskou Spartu byl zcela zasloužený. "Šošoni jednoznačně dominovali v obou měřeních sil," píše například server aktualne.sk.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Fotbalista Žiliny Momodou Ceesay oslavuje svou branku do sítě Sparty

Článek

"Hluboká poklona, až na zem," tak nazval slovenský deník Šport svůj komentář k postupu Žiliny do Ligy mistrů. "Na začátku své poutě za evropskou slávou neskákali Žiliňané jako zjančení. Nepodlehli svodům získat pozlátko eskapádami, ale pyramidu svého štěstí vybudovali po malých schůdcích. Celé fotbalové Slovensko bylo včera s vámi - už to bylo vaše vítězství," pokračuje list.

A stejně jako po prvním zápase v Praze znovu oceňuje gambijského útočníka ve službách Žiliny Momodou Ceesaye. "Kouzelník s balonem opět předvedl neuvěřitelný gólový tah," píše Šport. "Jsem velmi šťastný, je to největší úspěch v mojí kariéře. Budu hrát Ligu mistrů, o které jsem vždy snil," cituje Ceesaye slovenská agentura SITA.

Ceesay jako kat Chovance

"Neuvěřitelná střela gambijského tanku," píše o střelci jediného gólu zápasu také server profutbal.sk. "´Mamu´ukázal celoplošnou hru a v ofenzívě byl postrachem pro defenzívu Sparty. Po týdnu opět zaskočil svěřence Jozefa Chovance a může se stát, že se stane katem rodáka z Dolných Kočkovců," zamýšlí se komentář nad možným odvoláním sparťanského trenéra.

Za dalšího hrdinu Žiliny oprávněně vzývá brankáře Martina Dúbravku, který v 53. minutě chytil Kladrubskému penaltu. "Žilinský brankář ve dvojzápase zastínil hráče slavného klubu a ve svých 21 letech potvrdil obrovskou psychickou i herní pohodu. Nezaostával však žádný hráč ve žlutozeleném dresu. A pomohl i ten pověstný dvanáctý - fanoušci," píše profutbal.sk.

"Senzační a bombastické. Fotbalová paráda," nešetří superlativy v ohlasech na postup žiliny aktualne.sk. Jako jeden z klíčových momentů zápasu označuje selhání Sionka v šanci na začátku zápasu. "Tento moment s hosty zamával a jak se brzy ukázalo, byl to pro jejich už tak nalomenou psychiku zlomový úder," připomíná server, že hned vzápětí Ceesay na druhé vstřelil jediný gól utkání.

Reklama

Související témata: